COOL GREECE TRAVELLERS

Πάσχα στη Σύρο: Μια μυσταγωγική εμπειρία


9 Μαρτίου 2017

dji-0432.jpg

Το Πάσχα στη Σύρο αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, που αξίζει να τη βιώσετε. Εδώ, στην «καρδιά» του Αιγαίου, βρίσκεται μία από τις ελάχιστες γωνιές στον κόσμο, όπου οι δύο διαφορετικές χριστιανικές κοινότητες, Ορθόδοξοι και Καθολικοί, γιορτάζουν ταυτόχρονα τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, σε μια κίνηση ύψιστης συμβολικής σημασίας, ενότητας, ομόνοιας και ομοψυχίας.

Μεγάλη Εβδομάδα στη Σύρο

Μεγάλη Δευτέρα

Οι συριανές νοικοκυρές ξεκινούν τις προετοιμασίες ετοιμάζοντας τα πασχαλινά κουλουράκια, τα τσουρέκια και την παραδοσιακή γλυκιά τυρόπιτα από κατσικίσιο τυρί. Όλες οι γειτονιές μοσχομυρίζουν από το υπέροχο άρωμά τους.

Μεγάλη Τρίτη

Πρωτεύουσα θέση κατέχει ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Νικολάου στη συνοικία Βαπόρια. Εκεί, σε κλίμα πνευματικής ανάτασης, ψάλλεται από τη φημισμένη χορωδία του το Τροπάριο της Κασσιανής.

Μεγάλη Τετάρτη

Εκτός από τις ώρες προσκυνήματος και κατάνυξης, το Πάσχα στη Σύρο είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας. Την εποχή της άνοιξης, το νησί είναι καταπράσινο και οι ευωδιές από το χαμομήλι και τα φασκόμηλα θα σας συνοδεύουν παντού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Discovergreece.com

Ανακαλύψτε και άλλα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας:

Κέρκυρα: Η τρισεύγενη αρχόντισσα του Ιονίου

Φολέγανδρος: Η εναλλακτική των Κυκλάδων

Πάσχα στα Ιόνια νησιά

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα