COOL GREECE TRAVELLERS

Πάσχα στην Αθήνα


TSVIGKOU

13 Απριλίου 2017

copy-of-likabitos.jpg

Οι ναοί της Αθήνας δεν στερούνται τίποτα σε γραφικότητα από αυτές των Ελληνικών χωριών και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ιστορία πολλών ετών, αποτελώντας ταυτόχρονα αρχιτεκτονικά στολίδια της πόλης.

Άγιος Γεώργιος, στον Λυκαβηττό
Λίγα μόλις μέτρα από το μετρό του Ευαγγελισμού, βρίσκεται το γραφικό εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Η ανάβαση στον πλακόστρωτο δρόμο αποτελεί κομμάτι του τελετουργικού, καθώς για λίγα λεπτά η ανωνυμία της μεγαλούπολης καταρρίπτεται και όλοι, κρατώντας τις λαμπάδες τους στο χέρι, γίνονται μια ενιαία πομπή με κοινό στόχο τη μετάδοση του αναστάσιμου μηνύματος.

Κατάλευκος, λες και ξεπήδησε από κάποιο αιγαιοπελαγίτικο νησί, ο Άγιος Γεώργιος προσφέρει μια  φαντασμαγορική εμπειρία με τα δεκάδες πυροτεχνήματα να βάφουν τον ουρανό κόκκινο και θέα όλη την Αθήνα.

Άγιος Γεώργιος, στην πλατεία Καρύτση
Στο κέντρο της πολυσύχναστης, ήδη από τη δεκαετία του ’50, πλατείας του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία.  Αξίζει να την επισκεφθείς  τη Μεγάλη Παρασκευή,  καθώς έχει μια από τις καλύτερες περιφορές επιταφίου στην πόλη. Ο Επιτάφιος συνοδεύεται από άγημα του ελληνικού ναυτικού, ενώ η τετράφωνη χορωδία του Θεμιστοκλή Πολυκράτη, που μετρά 127 χρόνια ζωής και άρρηκτης σχέσης με το συγκεκριμένο ναό, θα σας μυήσει με έναν ξεχωριστό τρόπο στους ύμνους της Εβδομάδας των Παθών και θα σας συγκινήσει.

[gallery-716638]

Διαβάστε τη συνέχεια  Discovergreece.com.