COOL GREECE TRAVELLERS

Το ταξίδι έχει τη γεύση που του δίνεις εσύ


ΝΙΚΗ ΧΑΓΙΑ

20 Ιουνίου 2017

palm-trees.jpg

Η συγγραφέας Susan Sontag συνήθιζε να λέει "Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στη λίστα μου". Έχω ταξιδέψει σε πολλά όμορφα μέρη του κόσμου. Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Ρώμη, Λονδίνο, Παρίσι, Λισαβόνα, Βαρκελώνη, Λονδίνο. Σε υπέροχα ελληνικά νησιά - Κίμωλο δεν θα ξεχάσω ποτέ τα καταγάλανα νερά σου, Ανάφη θα σε αγαπώ για πάντα για τη φιλοξενία σου και Σαμοθράκη η ενέργεια που μου έδωσες έφτασε για να τα καταφέρω έναν ολόκληρο δύσκολο χρόνο. Όμως σαν όλους τους ονειροπαρμένους ανθρώπους, κάθε φορά που βάζω μουσική που με ταξιδεύει εγώ σκέφτομαι μέρη τροπικά. Εκεί που οι φοίνικες σε φιλοξενούν κάτω από τη σκιά τους, η θάλασσα είναι τιρκουάζ και στο βυθό της βλέπεις αστερίες και πολύχρωμα ψάρια. Θέλω να αφήσω τα μάτια μου να πλημμυρίσουν από εικόνες και ομορφιές που δεν έχω συνηθίσει να βλέπω. Θέλω ένα ταξίδι με γεύση τροπική. Το επόμενο κεφάλαιο της δικής μου περιπέτειας θέλω να γραφτεί σε ένα μέρος που είναι γεμάτο εκπλήξεις.

Να σου εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Έχεις σίγουρα δοκιμάσει κεράσια.Τη γεύση τους δεν μπορείς να την καθορίσεις. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά πως είναι γλυκά. Ούτε όμως και ξινά. Μόλις όμως τα δαγκώσεις και ο χυμός τους αγγίξει τους γευστικούς σου κάλυκες ξέρεις πως σου αρέσουν. Και θέλει κι άλλο. Είναι μαγικά τα κεράσια. Ακριβώς έτσι θέλω να είναι και ο επόμενος προορισμός μου. Μαγικός. Να με ενεργοποιεί. 

Τι θα έλεγες να τολμήσουμε μία Κόστα Ρίκα, ένα Βιετνάμ, ένα μικρό νησί στον Ειρηνικό; Ας μην φοβόμαστε να κάνουμε μεγάλα όνειρα. Μονάχα έτσι μπορούμε να πορευτούμε στο παιχνίδι που λέγεται ζωή. Οι επιθυμίες είναι δικές μας και όπως και σε ένα κεράσι του δίνεις τη γεύση που θέλεις εσύ, το ίδιο ακριβώς μπορείς να κάνεις και με αυτές. Η γεύση αυτή είναι που θα σε οδηγήσει στον επόμενό σου στόχο. Στο ταξίδι της ζωής σου. 

Είσαι έτοιμη για το δικό σου κεράσι; Είσαι έτοιμη να ερωτευτείς μέρη που δεν έχεις ξαναπάει και ανθρώπους που δεν έχεις γνωρίσει; 

Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι μαγικό. Τόλμησε!