COOL GREECE TRAVELLERS

Πώς να αποδράσετε το Πάσχα αν έχετε χαμηλό budget


Αφροδίτη Σακκά

2 Απριλίου 2018

budget-promo.jpg

Παρακάτω, μερικές συμβουλές για να budgetάρετε τη φετινή σας πασχαλινή απόδραση:

1. Μην το αφήσετε τελευταία στιγμή

Γνωστό, αλλά σημαντικό. Οι διακοπές της τελευταίας στιγμής κοστίζουν πολύ περισσότερο -ακόμα και μία εβδομάδα πριν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αποφασίστε τον προορισμό σας νωρίς και διαλέξτε κάπου κοντά στην Αθήνα. Οι περισσότεροι κοντινοί προορισμοί είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο, άρα αυτόματα μικρότερο budget μετακίνησης.

2. Δείτε ακριβώς πόσο απέχει ο προορισμός σας

Υπολογίστε την ακριβή απόσταση που απέχει από το σπίτι σας κιόλας, έτσι ώστε να ξέρετε από νωρίς ακριβώς πόσα θα ξοδέψετε σε βενζίνη και ενδεχομένως διόδια, προς τα εκεί και στην επιστροφή.

3. Αναζητήστε προσφορές

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του σωστού budgetarίσματος, αφού υπάρχουν συνεχώς προσφορές που εγγυώνται ένα οικονομικό ταξίδι. Για παράδειγμα, μπορείτε να επισκευθείτε το www.budget.gr όπου θα βρείτε ιδιαίτερα καλές τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων (σε περίπτωση που το δικό σας δεν ενδείκνυται για ταξίδια) ή και πακέτα προσφορών που μπορούν στις 7 μέρες ενοικίασης του αυτοκινήτου η μία να είναι δωρεάν.

4. Μείνετε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι συνήθως πιο φθηνά από ένα ξενοδοχείο. Με μία γρήγορη έρευνα στο internet μπορείτε να βρείτε πακέτα που να σας ταιριάζουν και να είναι οικονομικά. Κλείνοντας από νωρίς, θα υπολογίσετε ακριβώς το πόσο θα σας κοστίσει για να το υπολογίσετε στο συνολικό σας budget.

5. Κάντε έρευνα σχετικά με τον προορισμό σας

Δεν είναι απαραίτητο να επισκευθείτε μέρη που κοστίζουν. Και με αυτό εννοούμε πως σχεδόν κάθε πόλη, ειδικά στην Ελλάδα, περιλαμβάνει αξιοθέατα που μπορείτε να επισκευθείτε χωρίς κόστος, ακόμα κι αν αυτά είναι αξιοθέατα... της φύσης. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα με όλα τα μέρη που μπορείτε να επισκευθείτε, για να μην βρεθείτε ξαφνικά μπροστά σε μη υπολογισμένα έξοδα.

Καλό Πάσχα και καλό budgetάρισμα!