COOL GREECE TRAVELLERS

Audemars Piguet: Ζήσαμε την απόλυτη εμπειρία στα δάση της Ελβετίας


Ελένη Κεχαγιά

10 Σεπτεμβρίου 2018

apc.jpg

H πρόσκληση που ήρθε στα χέρια μου, ήταν λιτή και εντυπωσιακή.

H Audemars Piguet, ένας από τους πιο εμβληματικούς Ελβετικούς οίκους ρολογιών, με προσκαλούσε να ζήσω την εμπειρία:

Le Brassus experience Woman & Nature

Δευτέρα στις 2 Ιουλίου, το ραντεβού μας είχε οριστεί στην είσοδο του ξενοδοχείου. Η ακρίβεια της αναχώρησης μας 8.30 ακριβώς ήταν αυτονόητη αλλά και εντυπωσιακή. Στην είσοδο, μία ομάδα γυναικών – δημοσιογράφων από όλο σχεδόν τον κόσμο, ανυπομονούσαμε να ζήσουμε την εμπειρία.

Τα δάση της Ελβετίας μας περίμεναν.

Πρώτη στάση, στο μουσείο της Audemars Piguet, στο χωριό Le Brassus περίπου μία ώρα μακριά από τη Γενεύη. Εκεί, ανάμεσα στη φύση και την ηρεμία του βουνού, εμφανίστηκε μπροστά μας το μουσείο αλλά και τα κεντρικά γραφεία της Audemars Piguet. Ανάμεσα σε workshop και παρουσιάσεις είχαμε την ευκαρία να γνωρίσουμε την ίδια την Jasmine Audemar την Πρόεδρο της Audemars Piguet, μία γυναίκα με όραμα, αντίληψη, σεβασμό στις βασικές αρχές της ζωής, οικολογική συνείδηση και πάνω από όλα άποψη.

Για την Audemars Piquet άλλωστε, η γυναίκα πάντα έπαιζε πρωταρχικό ρόλο, αφού είναι από τις πρώτες εταιρίες ωρολογοποιίας, η οποία από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα δημιούργησε ρολόγια που θα εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των γυναικών . Ρολόγια κοσμήματα, ρολόγια καρφίτσες, δακτυλίδια – μικρά κομψοτεχνήματα που στόχο είχαν να αναδείξουν την γυναικεία παρουσία και δυναμική.

Πίσω από κάθε ξύλινη πόρτα, μέσα στο μουσείο, μας ανοιγόταν κάθε φορά και ένας καινούργιος κόσμος. Ισορροπούσαμε ανάμεσα στο παρόν το παρελθόν και το μέλλον σε μία εταιρία που όλος ο κόσμος που γνωρίσαμε, είχε μία λάμψη στα μάτια του για αυτό που δημιουργούσε. Πάθος είναι η σωστή λέξη σε συνδυασμό με τον σεβασμό στο προϊόν την ιστορία του αλλά και τον ίδιο τον πελάτη.

Όμως η Audemars Piguet δεν είναι μόνο αυτό. Η φιλοσοφία της για την εξέλιξη, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον σεβασμό στον χρόνο, τον χώρο και το περιβάλλον. Με έμφαση στο χειροποίητο αλλά και με έμφυτη συνείδηση της βαρύτητας του ονόματος, η Audemars Piguet, όχι μόνο έχει επιλέξει να έχει τα γραφεία της μέσα στη φύση στο Vallée de Joux, το λίκνο της ωρολογοποιίας, αλλά ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα το οποίο προστατεύει τα δάση.

Και η πιστοποίηση της αγάπης αυτής, ήρθε μετά από περίπου 2 ώρες ξενάγησης, όταν μας είπαν ότι είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην δεύτερη φάση της ημέρας μας.

Βγαίνοντας από το μουσείο, 3 Land Cruiser με τους οδηγούς τους μας περίμεναν για να πάμε μέσα, βαθιά στο δάσος.

Ενδιάμεσα μας περίμενε μία μοναδική έκπληξη. Στα μέσα της διαδρομής, ανάμεσα στα δέντρα, εμφανίστηκε μπροστά μας ένα γραφικό σαλέ. Οι οδηγοί σταμάτησαν και εμείς βρεθήκαμε μπροστά σε ένα μοναδικό καλωσόρισμα από παραδοσιακούς μουσικούς με τα κόρνα τους.

Μπαίνοντας στο λιτό σαλέ, η έκπληξη και ο εντυπωσιασμός εμφανίστηκε στα μάτια όλων μας. Το σαλέ είχε μεταμορφωθεί σε ένα εξαιρετικής αισθητικής restaurant με το μενού του, επιλεγμένο αρμονικά ως κομμάτι της εμπειρίας.

Η ατμόσφαιρα είχε ήδη από ώρα ζεσταθεί και έτσι είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να γνωριστούμε καλύτερα. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, το πώς η φύση μπορεί να λειτουργήσει χαλαρωτικά και συνδετικά σε ανθρώπους διαφορετικών χωρών και κουλτούρας.

Όταν το mountain lunch μας ολοκληρώθηκε ήταν η ώρα να προχωρήσουμε ακόμα πιο βαθιά μέσα στο δάσος.

Ξανά στα Land Cruiser- οι ομάδες άλλαζαν αυθόρμητα – τόσες γυναίκες είχαμε τόσα πολλά να πούμε- και προορισμός ένα ακόμα chalet, στο οποίο μας περίμενε μία έκπληξη.

Φτάνοντας, βρεθήκαμε μπροστά σε μοναστηριακούς πάγκους οι οποίοι επάνω τους σε κάθε θέση είχαν και ένα κουτί. Στην άκρη των πάγκων, γυάλινα διαφανή μπουκαλάκια με υγρό σε μία σειρά. Όταν πήραμε τις θέσεις μας, αποκαλύφθηκε και το workshop. Έπρεπε να φτιάξουμε το δικό μας άρωμα εμπνευσμένο από τη φύση.Ξεκινήσαμε με ένα τεστ όσφρησης προσπαθώντας να αντιστοιχήσουμε την καθαρή μυρωδιά με την εικόνα – πολλές από εμάς τα καταφέρανε πολύ εύκολα, άλλες όχι και τόσο- όμως σίγουρα η εμπειρία να προσπαθείς να αποτυπώσεις σε εικόνα και σε λέξη, μυρωδιές του δάσους που ξέρεις ότι τις ξέρεις και… κάπως κάτι σου θυμίζουν, ήταν κάτι μοναδικό.

Αφού ολοκληρώσαμε το τεστ, τώρα ήταν η σειρά μας να δημιουργήσαμε με αυτά τα έλαια, το δικό μας μοναδικό άρωμα. Σαν άλλοι αρωματοποιοί, πειραματιστήκαμε, μετρώντας αναλογίες και δημιουργώντας μείγματα στους πειραματικούς σωλήνες. Στο τέλος, το άρωμα που εξέφραζε την κάθεμια, το βάλαμε στο μπουκαλάκι του για να το έχουμε πάντα μαζί μας. Μέσα στο κουτάκι, είχε ακόμα και ένα κεραμικό για να το ψεκάσουμε με το ολόδικό μας άρωμα το οποίο θα μας στον τόπο μας θυμίζοντάς μας πάντα, τα βουνά της Ελβετίας.

Τελειώνοντας η μέρα μας και στην επιστροφή μας για το ξενοδοχείο, η κούραση ήταν φανερή όπως όμως και ο ενθουσιασμός.

Χαρήκαμε σαν μικρά παιδιά, πειραμαστήκαμε, «παίξαμε», δημιουργήσαμε, κατανοήσαμε αλλά πάνω από όλα αντιληφθήκαμε όλη τη φιλοσοφία της Audemars Piguet και των ανθρώπων της. Τα Audemars Piguet, δεν είναι απλά ένα ρολόι. Είναι ένα απόκτημα με συναισθηματική προέκταση, που οι κάτοχοί του θέλουν να περνά από γενιά σε γενιά, μαζί με την εμπειρία τους και τις μνήμες τους. Και γι’ αυτό, το να επιλέξεις να αποκτήσεις ένα ρολόι Audemars Piguet, δεν είναι μόνο θέμα υψηλής αισθητικής, αλλά και κατανόησης τις εμπειρίας από την πρώτη μέρα της κατασκευής του μέχρι τη στιγμή που θα κοσμήσει το χέρι σου.

Eις το επανιδείν!

Ελένη Κεχαγιά

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες από το ταξίδι