COOL GREECE TRAVELLERS

Παλμανόβα: Η άγνωστη ιταλική πόλη με σχήμα αστεριού


JTeam

28 Ιανουαρίου 2023

Παλμανόβα: Η άγνωστη ιταλική πόλη με σχήμα αστεριού
Η Παλμανόβα στη βόρεια Ιταλία είναι η απόλυτη «γεωμετρική» πόλη. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερα διατηρημένες πόλεις - φρούρια της Ευρώπης που είναι χτισμένες σε σχήμα αστεριού

Άγνωστες στο πλατύ ταξιδιωτικό κοινό, οι πόλεις - φρούρια που είναι χτισμένες σε σχήμα αστεριού βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη την Ευρώπη. Αποτελούν διαμάντια αρχιτεκτονικής και ξεχωρίζουν για την τέλεια γεωμετρική ομορφιά τους. Μία από από τις μεγαλύτερες και καλύτερα διατηρημένες είναι η Παλμανόβα, η οποία βρίσκεται στη βορειοανατολική Ιταλία, στην αυτόνομη περιφέρεια Φριούλι-Βενέτσια Τζούλια, 17 χλμ. από το Ούντινε, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Οι Ενετοί έχτισαν την Παλμανόβα το 1593 για να υπερασπιστούν τα βορειοανατολικά σύνορα της δημοκρατίας τους. Οι ουμανιστικές ιδέες της Αναγέννησης ήταν θεμελιώδεις για τη δημιουργία της πόλης. Η Παλμανόβα σχεδιάστηκε ως μια ουτοπική πόλη, της οποίας οι πολίτες θα είχαν όλα όσα χρειάζονταν για τις αγροτικές, εμπορικές και πνευματικές τους ανάγκες. Διαβάστε τη συνέχεια στο travelgo.gr.