Watersports: Ποιο θα επιλέξεις το φετινό καλοκαίρι;
Everyday Life

Watersports: Ποιο θα επιλέξεις το φετινό καλοκαίρι;

Φόρεσε το μαγιό σου και έφυγες για την παραλία.

 

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, ξεγνοιασιά, παραλία και μια απέραντη καταγάλανη θάλασσα που σε περιμένει να την εξερευνήσεις. Να κολυμπήσεις, να χαλαρώσεις, να διασκεδάσεις και να ξεχάσεις τι σημαίνει υποχρεώσεις και άγχος.

Γιατί μέσα στο νερό όλα φαίνονται πιο όμορφα και πιο απολαυστικά. Βάλε το μαγιό σου και έφυγες για την παραλία, και γιατί όχι για το αγαπημένο σου watersport. Εξάλλου το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσεις. 

Έχεις δει λοιπόν το δελτίο καιρού από την προηγούμενη ημέρα και είσαι έτοιμος για το αγαπημένο σου watersport. Το μόνο που σε απασχολεί είναι η πολλή ζέστη και ότι θα θελήσεις όσο οτιδήποτε άλλο μια παγωμένη μπίρα για να ξεδιψάσεις.

Αλλά αλκοόλ και ήλιος μαζί δεν είναι και τόσο καλή ιδέα...ή μήπως είναι; Κι όμως πλέον μπορείς να απολαύσεις την αγαπημένη σου μπίρα ακόμα και όταν βρίσκεσαι στην παραλία κάτω από τον καυτό ήλιο.

Όχι όμως μια οποιαδήποτε μπίρα, αλλά την Heineken 0.0 χωρίς ίχνος αλκοόλ!

Γι' αυτό και την επόμενη φορά που θα ετοιμάζεσαι για το αγαπημένο σου θαλάσσιο sport προμηθεύσου παγωμένες Heineken 0.0 και απόλαυσε το αγαπημένο σου χόμπι σε άλλο επίπεδο. 

Το μόνο που μένει είναι να επιλέξεις πιο watersport θα κάνεις φέτος το καλοκαίρι. Και αν  ακόμα δεν έχεις καταλήξει, σου προτείνουμε μερικά από τα αγαπημένα μας.

Windsurfing… σαν τον γιο του ανέμου

jenny.gr

Το Windsurfing είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα αθλήματα καθώς έχεις να παλέψεις με τα κύματα, ενώ ταυτόχρονα νιώθεις τη δροσιά του νερού και τη γοητεία της θάλασσας. Με το πού ανέβεις στη σανίδα, θα ξεχάσεις τα πάντα… Δύο πράγματα μπορείς να ελέγξεις τη συγκεκριμένη στιγμή: τον εαυτό σου και τη σανίδα σου. Και αυτή είναι και η μαγεία του windsurfing, διότι προσδίδει τη μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας που μπορεί να βρει κάποιος σε ένα σπορ. 

Θαλάσσιο σκι… κάνοντας φιγούρα με τα πέδιλα

jenny.gr

Το θαλάσσιο σκι, είναι από τα παλαιότερα watersports, αφού ανακαλύφθηκε το 1922, από τον 18χρονο τότε, Ralph Samuelson. Αν λοιπόν σε γοητεύει η αίσθηση του να γλιστράς πάνω στην επιφάνεια του νερού, τότε μη χάνεις στιγμή και βρες την κοντινότερη παραλία, για να δαμάσεις τη θάλασσα.

Sup… και τράβα κουπί

jenny.gr

Το Stand Up Paddle ή διαφορετικά το Sup, μπορεί να έγινε γνωστό στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, τα τελευταία χρόνια. Όμως η ιστορία του ξεκινάει χιλιάδες χρόνια πριν σε αρχαίους πολιτισμούς της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής. Το SUP, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, ξεκίνησε στη Χαβάη την δεκαετία του ’80 και είναι το πιο ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα των τελευταίων ετών.

Είναι από τις ευχάριστες δραστηριότητες γιατί δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, ενώ μπορείς να γυμναστείς, διασκεδάζοντάς το. 

Kite Surf… οι ακροβάτες των κυμάτων

jenny.gr

Το Kite Surf είναι ίσως από τα πιο εντυπωσιακά watersports! Τα πολύχρωμα πανιά που θυμίζουν φτερά, γεμίζουν τον ουρανό και οι αθλητές αιωρούνται σαν ακροβάτες μεταξύ θάλασσας και ουρανού. Σίγουρα εάν αναζητάς λίγη αδρεναλίνη παραπάνω, θέλεις να το δοκιμάσεις και να νιώσεις όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα που σου προσφέρει. Προσοχή όμως γιατί είναι από τα πιο δυναμικά θαλάσσια σπορ, γι' αυτό και απαιτεί δεξιοτεχνία και θέλει μεγάλη προσοχή.

Φυσικά, η λίστα δεν τελειώνει εδώ, αφού υπάρχουν και άλλα υπέροχα watersports που μπορείς να δοκιμάσεις. Όποιο όμως και να διαλέξεις, αυτό που έχει σημασία είναι να χαμογελάς, πριν καν πραγματοποιήσεις την πρώτη σου βουτιά και να χαλαρώνεις, περνώντας την ημέρα σου όπως εσύ θέλεις.