Η πρώτη έκρηξη ξεκίνησε το Σάββατο στις 5:30 μ.μ. Από εκείνη τη στιγμή περίπου 5.500 επιβάτες έχουν αποκλειστεί λόγω ακυρωμένων πτήσεων και πάνω από 24.000 κάτοικοι έχουν εκκενωθεί από την περιοχή, αναφέρει το CNN. Ενώ το ένα αεροδρόμιο του νησιού παραμένει ανοιχτό, οι αεροπορικές εταιρείες λαμβάνουν προφυλάξεις και αποφεύγουν τις πτήσεις, καθώς η τέφρα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα αεροσκάφη.
Διαβάστε ακόμη: Μπαλί: Kαι Ελληνες εγκλωβισμένοι λόγω του ηφαιστείου
Το πυκνό σύννεφο τέφρας έχει φτάσει περίπου σε ύψος 2,5 μιλίων-περίπου χλμ- γι αυτό το λόγο η Εθνική Υπηρεσία έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας να μην υπάρχουν δημόσιες δραστηριότητες σε απόσταση 4,5 μιλίων από την κορυφή του βουνού. "Το Μπαλί είναι ασφαλές, απλά μείνετε μακριά από τις περιοχές που είναι επιρρεπείς σε καταστροφές", έγραψε ο οργανισμός στο Twitter.
Το ινδονησιακό νησί βρίσκεται στον "Ring of Fire"- δαχτυλίδι της φωτιάς- του Ειρηνικού, γνωστό για τη συχνή σεισμική και ηφαιστειακή του δραστηριότητα ως αποτέλεσμα των συγκρουόμενων τεκτονικών πλακών. Το "Ring of Fire" φιλοξενεί πάνω από 130 ενεργά ηφαίστεια. Αξιωματούχοι και ηφαιστειολόγοι λένε στο BBC ότι το μάγμα, έχει εντοπιστεί κοντά στην επιφάνεια του ηφαιστείου.
Η τελευταία έκρηξη του Mount Agung πραγματοποιήθηκε το 1963. Φωτογραφίες και βίντεο που μοιράζονται κάτοικοι και δημοσιογράφοι στο νησί δείχνουν το μέγεθος της ηφαιστειακής έκρηξης.
Indonesia's Mount #Agung continues its #eruption phase. Let’s see the video and what’s going on with #aviation and #airport #DPS in #Bali pic.twitter.com/iRZokHfy0x
— Benoit Macris (@betahiti) November 26, 2017
Δείτε στην gallery που ακολουθεί φωτογραφίες που εντοπίσαμε στο instagram, με μία έρευνα με το hashtag #Agung:
[gallery-717933]