GALLERY

Γυναίκες με λεύκη φωτογραφίζονται εξαιρετικά από την Elisabeth Van Aalderen, που πάσχει από την ίδια δερματική πάθηση


The Jennettes

20 Νοεμβρίου 2019

Γυναίκες με λεύκη φωτογραφίζονται εξαιρετικά από την Elisabeth Van Aalderen, που πάσχει από την ίδια δερματική πάθηση

H Elisabeth Van Aalderen αφού πήρε το πτυχίο της από την Utrecht School of Arts, υπέβαλε αίτηση στο τμήμα φωτογραφίας του Fotovakschool στο Άμστερνταμ.

Από τότε εργάζεται στη βιομηχανία της μόδας ως στυλίστρια και καλλιτεχνικός διευθυντής, αλλά τελικά εγκατέλειψε τη δουλειά της για να συνεχίσει το όνειρό της και γίνει φωτογράφος. Ωστόσο, πριν από περίπου 8 χρόνια, όταν ήταν 25 ετών, ήρθε κάτι που προσπάθησε να επιβραδύνει την πορεία της. Κι αυτό ήταν η λεύκη. Μια κατάσταση στην οποία η έλλειψη μελανίνης οδηγεί στην εμφάνιση λευκών κηλίδων στο δέρμα.

"Ξεκίνησα να βγάζω μικροσκοπικά λευκά σημάδια στο αριστερό μου χέρι. Μετά από λίγες εβδομάδες, τα μικρά σημάδια έγιναν μεγαλύτερα, και τώρα 60% του δέρματός μου καλύπτεται με λεύκη". Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν με αυτή την πάθηση έχουν αυτά τα σημάδια σε πολλές περιοχές του σώματός τους.

"Όταν διαγνώστηκα, άρχισα την θεραπεία για το δέρμα: κρέμες, λουτροθεραπεία, δίαιτα χωρίς γλουτένη, διατροφή για χορτοφάγους, καθόλου στον ήλιο, γιόγκα», είπε η Elisabeth. "Τελικά, σταμάτησα αυτές τις θεραπείες επειδή δεν ήθελα η ζωή μου να είναι έτσι και δεν μπορούσα να αλλάξω το γεγονός ότι έχω λεύκη, γι 'αυτό άρχισα να την αγκαλιάζω". Και αυτός ήταν ο λόγος που άρχισε να φωτογραφίζει και γυναίκες με την ίδια δερματική πάθηση. Και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Πηγή φωτογραφιών: Bored Panda

Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες γυναικών με λεύκη στην παρακάτω gallery