GALLERY

17 + 1 φωτογραφίες που μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής της πύρινης λαίλαπας που πλήττει την Αυστραλία


Εύα Καραμπάτσου

7 Ιανουαρίου 2020

17 + 1 φωτογραφίες που μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής της πύρινης λαίλαπας που πλήττει την Αυστραλία

Το 2020 φαίνεται ότι μπήκε με άγριες διαθέσεις, και με τρομερή ένταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γεγονός, όμως, ότι η Αυστραλία εξακολουθεί να φλέγεται μανιωδώς εδώ και πολύ καιρό, σκορπίζοντας τον θάνατο σε χλωρίδα, πανίδα και σε ανθρώπους, αποδεικνύει ότι τα πράγματα το νέο έτος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα.

Η Αυστραλία βιώνει μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές του 21ου αιώνα. Θανατηφόρες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί σε κάθε πολιτεία της Αυστραλίας με την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας να έχει δεχτεί τα χειρότερα πλήγματα. Τα ξένα μέσα αναφέρουν ότι καίνε 200 διαφορετικά ενεργά μέτωπα φωτιάς κυρίως σε χαμηλή βλάστηση, δάση, πάρκα ακόμα και κατοικημένες περιοχές. Πολλοί επιστήμονες χαρακτηρίζουν αυτό που βιώνει η Αυστραλία μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές του 21ου αιώνα καθώς 55.000.000 στρέμματα τροπικών δασών, βουνών, στέπας καλλιεργήσιμων εκτάσεων, χωριών και πόλεων, έχουν καεί. Και οι τρομακτικοί αριθμοί της καταστροφής δεν σταματούν εκεί αφού περίπου 480.000.000 ζώα, πτηνά, θηλαστικά, ερπετά, υπολογίζεται ότι έχουν καεί ζωντανά.

Συγκεντρώσαμε κάποιες χαρακτηριστικές φωτογραφίες, στις οποίες μπορείτε να δείτε το μέγεθος της καταστροφής και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουν οι πυροσβέστες για να σώσουν ό, τι μπορούν.

Πηγή φωτογραφιών: BoredPanda

Δείτε την παρακάτω gallery