GALLERY

Πώς η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τις ζωές μας: Η αλήθεια μέσα από εικόνες cartoon


Εύα Καραμπάτσου

3 Νοεμβρίου 2020

Πώς η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τις ζωές μας: Η αλήθεια μέσα από εικόνες cartoon

Η πανδημία του κορωνοϊού κατέκλυσε σαν τσουνάμι τον κόσμο. Αρρώστια, θλίψη, μοναξιά και τεράστιες οικονομικές ζημίες.

Μετά από ενάμιση μήνα καραντίνας, ένα περίεργο καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας και ενός δύσκολου αναμενόμενου χειμώνα, οι περισσότεροι ομολογούν ότι εξαιτίας του κορωνοϊού η ζωή τους έχει αλλάξει από «πάρα πολύ» έως «αρκετά». Μάλιστα, σημαντικές αλλαγές στην καταναλωτική μας συμπεριφορά αλλά και στην καθημερινότητά μας, έφερε η πανδημία και η καραντίνα.

jenny.gr

Στην αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19 και του δεύτερου κύματος, ολόκληρος ο πλανήτης λαμβάνει περαιτέρω μέτρα κοινωνικής απόστασης που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την καθημερινότητά μας. Βιντεοκλήσεις μέσω Skype ή Zoom, παίρνουν ξανά φωτιά, ενώ η τηλεργασία αυξάνεται και πάλι. Οι επιχειρήσεις επαναφέρουν και πάλι διαδικτυακές πλατφόρμες για την επικοινωνία των υπαλλήλων τους, ενώ οι εργαζόμενοι επινοούν νέες ρουτίνες. 

jenny.gr

Η πανδημία δεν εξελίσσεται με τον ίδιο τρόπο από τόπο σε τόπο. Χώρες όπως η Κίνα και η Νέα Ζηλανδία έχουν φθάσει σε χαμηλό επίπεδο κρουσμάτων – μετά από περιοριστικά μέτρα  διαφορετικής διάρκειας  – και χαλαρώνουν τους περιορισμούς, ενώ παρακολουθούν τα νέα κρούσματα. Το σίγουρο είναι ότι η πανδημία, που έχει προκαλέσει τον θάνατο τόσων ανθρώπων ανά την υφήλιο, που προκάλεσε σοκ στις αγορές και μεγάλες αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία και εξέθεσε την ανικανότητα -ή την αποτελεσματικότητα- των κυβερνήσεων, θα πυροδοτήσει τέτοιες αλλαγές στον κόσμο, που θα γίνουν ορατές αργότερα.

Δείτε στην gallery παρακάτω χαρακτηριστικές εικόνες που δείχνουν πόσο έχει αλλάξει τις ζωές μας η πανδημία:

Πηγή φωτογραφιών: BoredPanda