ΓΑΜΟΣ WEDDING INSPIRATION

Mindart Photography: Μάθετε τα μυστικά για την πιο δημιουργική φωτογράφιση στο γάμο σας


21 Μαρτίου 2014

Η Δέσποινα Κρεμαστιώτη, φωτογράφος και συνέταιρος της Mindart, μας μιλάει για αυτά μέσα από τη δουλειά της.

Η εταιρία φωτογραφίας, Mindart, με βασικούς συντελεστές τη Δέσποινα Κρεμαστιώτη, τον Σωτήρη Σταμπουλίδη και την Όλγα Κρεμαστιώτη αλλά και καταξιωμένους φωτογράφους ως συνεργάτες επιχειρεί να προσεγγίσει τους πρωταγωνιστές της ημέρας του γάμου ή της βάφτισης μέσα από μια «εικόνα» που διηγείται ιστορίες, τονίζει χαρακτήρες και δεν καταγράφει απλά τα γεγονότα. Άλλωστε οι άνθρωποι κι οι καταστάσεις είναι που φτιάχνουν εκείνη τη μέρα κι η ομάδα του Mindart έχοντας ως σύμμαχο την τεχνολογία προχωράει σε μία απεικόνιση με ιδιοσυγκρασιακό χαρακτήρα που αποδεικνύει ότι η φωτογραφία είναι Τέχνη.

Το όνομα «Mindart» σημαίνει «σκεπτόμενη δημιουργία». Πώς προέκυψε η ονομασία και τι σημαίνει για εσάς φωτογραφία;

Αυτό που λέει το όνομα μας είναι η σύμπτυξη από το σχεδιαστή της εταιρικής μας ταυτότητας, Χρήστο Τριβιζά, των δύο λέξεων που του δώσαμε: mind να υποδηλώνει την αναζήτηση του πνεύματος και art να δείχνει την περιοχή που ορίζουμε. Φωτογραφία είναι η ικανότητα καταγραφής στιγμών, στην περίπτωσή μας και αγάπης.

Πώς προέκυψε η ενασχόληση με τη φωτογράφιση γάμων και βάφτισης;

Έχουμε σπουδάσει Σχέδιο και Φωτογραφία. Αρχικά, δέκα χρόνια πριν, ασχοληθήκαμε με το φωτορεπορτάζ και τη διαφήμιση πριν δούμε το event photography (γάμος, βάπτιση, πάρτι) ως τον ιδεώδη χώρο να αναπτυχθούμε εμπορικά και καλλιτεχνικά με μεγάλα περιθώρια έκφρασης διότι ήταν ένα χώρος που στην Ελλάδα ήταν μάλλον στιγματισμένος αισθητικά και η φωτογραφία μας δεν είχε καμία σχέση με αυτό.

Πόσο όμορφο και συγχρόνως δύσκολο είναι να απεικονίζεις τις ευτυχισμένες στιγμές των ανθρώπων;

Πολύ όμορφο και πολύ δύσκολο, οι πελάτες μας πρέπει να μας εμπιστευτούν τα συναισθήματά τους ενώ για μας το δύσκολο είναι να τα δούμε και να τα καταγράψουμε.

Τεχνολογία και συναίσθημα. Πώς μπορούν αυτά τα δύο να συνδυαστούν;

Πάντα συνδυάζονταν, κάθε εποχή διαθέτει τη δική της τεχνολογία στη φωτογραφία. Ο Robert Capa κατέγραψε την απόβαση στη Νορμανδία και πολέμους και με την τότε τεχνολογία κατέγραψε συναισθήματα, πόνο και αγωνία. Κι εμείς καταγράφουμε χαρά που θέλει τεχνογνωσία και μάτι, εσωτερική ματιά της ψυχής.

Ο φωτισμός, τα φίλτρα που επιλέγετε δημιουργούν μία αρμονικά φτιαγμένη «ιστορία αγάπης». Πώς προκύπτει η έμπνευσή σας; Με την καθοδήγηση του πελάτη ή ακούτε τις ανάγκες του και δημιουργείτε την «ιστορία»;

Η ιστορία του κάθε ζευγαριού φτιάχνεται πάντα από το μηδέν. Το κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικοί άνθρωποι, οι συναντήσεις μας μαζί τους στο γραφείο μας μας οδηγούν στη δημιουργία της δικής τους ιστορίας και ο φωτισμός που δίνουμε, οι γωνίες λήψης και το είδος της πόζας που ζητάμε είναι τα μέσα που χρησιμοποιούμε.

Βασικό χαρακτηριστικό στις φωτογραφίες σας είναι το αληθινό, φυσικό και αυθεντικό αποτέλεσμα. Οι στημένες, «καθωςπρέπει» φωτογραφίες από γάμους και βαφτίσεις είναι πλέον ξεπερασμένες κι ανήκουν στο παρελθόν;

Επιτυχία μας είναι η καταγραφή του event, του γάμου, της γιορτής με φυσικότητα. Ρεπορτάζ και καθοδήγηση είναι τα εργαλεία μας, οι στημένες και καθωςπρέπει όπως τις ξέρουμε ναι, ανήκουν στο παρελθόν της σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας γάμου, όμως με στοχευμένη καθοδήγηση και μοντέρνα ματιά μπορείς να δημιουργήσεις εκπληκτικές στημένες με αισθητική και στιλ, κι αυτό μόνο εύκολο δεν είναι.

Πώς ερμηνεύεται από εσάς η αισθητική στη φωτογραφία;

Γενικότερα για τη Φωτογραφία κι όχι ειδικά για τον τομέα του Γάμου ισχύουν για μας οι βασικές αρχές, κάποιος θα τις έλεγε αυτονόητες: χειρισμός του φωτός είτε φυσικό είτε τεχνητό που παράγουμε εμείς, ένταξη του περιβάλλοντος (δίνει πρόσθετη αξία στη φωτογραφία γάμου), ανάδειξη σκιών, σιλουετών και λεπτομερειών, το να σκιαγραφήσεις χαρακτήρες τελικά.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του φωτογράφου για να αναδείξει ή να υποβαθμίσει την «φωτογραφική ιστορία» ενός γάμου;

Πολύ σημαντικός, καταλυτικός θα έλεγα, από αυτόν εξαρτάται η ύπαρξη της ιστορίας της ημέρας του γάμου.

Ποιο ήταν το πιο πρωτότυπο πράγμα που σας έχει ζητηθεί από ένα ζευγάρι για την ημέρα του γάμου τους;

Φωτογραφίσαμε πριν από 2-3 χρόνια κάτι big: ήμασταν φωτογράφοι σε γάμο- «παραγωγή», υπήρχαν σκηνικά στο χώρο του πάρτι, υπήρχε script-οδηγός σεναρίου στη ροή του γάμου, έγιναν πρόβες, υπήρχαν πολλά παρανυφάκια, η ομάδα μας αποτελείτο από 7-8 φωτογράφους και άλλοι τόσοι ήταν στο video συνεργείο.

Ποιος είναι πιο απαιτητικός συνήθως; Η νύφη, ο γαμπρός ή οι συγγενείς;

Μπορεί και κανένας, οι απαιτήσεις και η έντασή τους εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη που δείχνουν στον φωτογράφο, κι αυτά είναι προσωπικά θέματα του καθενός και προσπαθούμε να τα φροντίζουμε.

Extra info: Η ομάδα της Mindart Photography συμπληρώνεται από σύμβουλο επικοινωνίας και marketing και εξειδικευμένη βιβλιοδέτρια-σχεδιάστρια άλμπουμ. Επίσης, προτείνει στους πελάτες της δημιουργικούς και διαφορετικού ύφους εικονολήπτες- κινηματογραφιστές.

More info: Επισκεφτείτε το website www.mindart.gr ή το blog ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 89 85 041.                  

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της Mindart Photography, σίγουρα θα σας πείσει για το υψηλά αισθητικό αποτέλεσμα: 

[gallery-319475] Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και βρείτε όλη την έμπνευση και τις λύσεις που χρειάζεστε για να οργανώσετε τον γάμο των ονείρων σας.