ΓΑΜΟΣ WEDDING STYLE

10 καλά κρυμμένες λεπτομέρειες για το νυφικό της Grace Kelly


The Jennettes

17 Μαΐου 2021

Grace Kelly

Είναι ένα από τα διασημότερα νυφικά όλων των εποχών, έχει αποτελέσει έμπνευση για εκατομμύρια νύφες σε όλον τον κόσμο και έχει κάνει τα μικρά κορίτσια της δεκαετίας του ’50  να πιστέψουν ότι μπορούν να γίνουν πριγκίπισσες. 

Το 1956, η Grace Kelly φορά ένα δαντελένιο νυφικό με ουρά και ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Rainer III του Monaco. Aπό μεγάλη star της χρυσής εποχής του Hollywood, γίνεται αληθινή πριγκίπισσα και αφήνει για πάντα πίσω της την υποκριτική. 

Η ξανθιά καλλονή έχει μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο κομψές γυναίκες που έχουν περάσει από αυτήν, και φυσικά και μία από τις πιο κομψές νύφες. Ποιες είναι οι λεπτομέρειες όμως που κρύβονται πίσω από την γαμήλια αυτή εμφάνιση;

Ας δούμε παρακάτω 10, όχι τόσο γνωστά στοιχεία για το νυφικό της Grace Kelly. 

1. Η MGM τής έδωσε το φόρεμα

Το φόρεμα, στο οποίο βασίστηκαν οι νυφικές εμφανίσεις της Kate Middleton και της Miranda Kerr, ήταν δημιουργία της βραβευμένης με Όσκαρ σχεδιάστριας κοστουμιών, Helen Rose και ήρθε ως δώρο από την Metro-Goldwyn-Mayer στο διάσημο αστέρι τους. 

2. Το φόρεμα χωρίστηκε σε 10 μέρη

Το τμήμα της γκαρνταρόμπας του στούντιο MGM δημιούργησε το νεραϊδίσιο φόρεμα. Το δαντελένιο μπούστο συνοδευόταν από ένα κομπινεζόν, ένα στήριγμα φούστας και ένα μεσοφόρι. Η μεταξωτή πλισέ φούστα, είχε επίσης από κάτω στρώσεις υφάσματος με πτυχώσεις, ενώ μία πρόσθετη ουρά και μία μεταξωτή ζώνη ολοκλήρωναν την εμφάνιση. 

3. Χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 400 μέτρα υφάσματος

Όλα αυτά τα κομμάτια απαιτούσαν πολύ ύφασμα. Εκτός από τη φούστα από ιβουάρ ταφτά, 100 μέτρα από μεταξωτό δίχτυ μπήκαν επίσης στο φόρεμα.

4. Το headpiece της είχε ένα στεφάνι από λουλούδια

Αντί για μία περίτεχνη τιάρα, η Kelly επέλεξε ένα ρομαντικό headpiece για να κρατήσει το πέπλο στη θέση του. Το περίτεχνο αυτό κομμάτι ήταν κατασκευασμένο από μαργαριτάρια και δαντέλα, καθώς και από ένα στεφάνι από χάρτινα άνθη πορτοκαλιού.

5. Η δαντέλα είχε πολλά κεντήματα

Οι μοδίστρες ξανακέντησαν την vintage Βέλγικη δαντέλα στο μπούστο του φορέματος για να κρύψουν τυχόν ραφές και να προσθέσουν εκατοντάδες μικρά μαργαριτάρια.

6.Το κυκλικό πέπλο είχε έναν σημαντικό σκοπό

Ως κινηματογραφική αστέρας πρώτης κατηγορίας, ο γάμος της Kelly δεν ήταν καθόλου μικρή υπόθεση. Φορούσε ένα ειδικά σχεδιασμένο πέπλο που κρατούσε το πρόσωπό της όσο το δυνατόν πιο ορατό στους 600 επισκέπτες και στους 30 εκατομμύρια θεατές που την παρακολουθούσαν από την μικρή οθόνη. Απλικέ μοτίβα από δαντέλα υπήρχαν στα τελειώματα του, τα οποία περιλάμβαναν δύο μικροσκοπικά ερωτικά πουλιά.

7. Ένα βιβλίο προσευχής αντικατέστησε ένα μεγάλο μπουκέτο

Οι ευσεβείς νύφες στα μέσα του 20ου αιώνα συχνά έφεραν μια Βίβλο αντί για πολλά λουλούδια, σύμφωνα με το Μουσείο Τέχνης της Philadelphia, όπου βρίσκεται σήμερα το νυφικό της Kelly. Η ηθοποιός έλαβε το βιβλίο της ως δώρο και η MGM το έντυσε με μετάξι, δαντέλα και μαργαριτάρια. Η Kelly τη μεγάλη ημέρα μετέφερε τόσο το ευχολόγιο όσο και μια μικρή δέσμη κρίνων της κοιλάδας.

8. Έκρυψε μία δεκάρα στα παπούτσια της

Ο πρίγκιπας Rainier III ήταν πολύ κοντά στο ύψος με την αρραβωνιαστικιά του, οπότε η νύφη φορούσε μόλις 2½  ίντσες τακούνια. Ο David Evins σχεδίασε τις γόβες, προσθέτοντας μαργαριτάρια και δαντέλες. Έγραψε το όνομά της στο αριστερό παπούτσι και το δικό του στο δεξί παπούτσι, όπου πρόσθεσε επίσης μια χάλκινη δεκάρα για καλή τύχη.

9. Υπήρχε κι άλλο ένα φόρεμα

Ενώ η περίτεχνη θρησκευτική τελετή στις 19 Απριλίου 1956, τράβηξε το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής, η Kelly παντρεύτηκε για πρώτη φορά τον πρίγκιπα της σε τελετή την προηγούμενη μέρα. Η Helen Rose δημιούργησε επίσης ένα ροζ λουλουδάτο σύνολο, αξεσουάρ και headpiece.

10. Στην πραγματικότητα, υπήρχαν πολλά φορέματα

Για να δεχτεί συγχαρητήρια για το γάμο σε μια γρήγορη συνέντευξη τύπου, στις 18 Απριλίου 1956, η ηθοποιός έβαλε ένα άλλο σύνολο σε tea-length. Δεν ήταν όμως η τελευταία της εμφάνιση για την ημέρα. Ένα λευκό μεταξωτό φόρεμα Lanvin ήταν η επιλογή της για ένα γκαλά εκείνο το βράδυ. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και βρείτε όλη την έμπνευση και τις λύσεις που χρειάζεστε για να οργανώσετε τον γάμο των ονείρων σας.