GET READY FOR SUMMER ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Κανόνες SPF που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε


TSVIGKOU

17 Ιουλίου 2018

607axw-l-610x610-hat-tumblr-white-swimwear-white-bikini-customized-customized-beach-hat-sun-hat-straw-hat-swimwear-bikini-bikini-bikini-bottoms-big-hat.jpg

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ότι το αντηλιακό συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος, ο οποίος ολοένα και αυξάνεται σε ανοιχτόχρωμες αλλά και σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Επιπλέον προλαμβάνει την εμφάνιση πανάδων και αποχρωματισμών, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση των κόκκινων φλεβών και των κόκκινων σημείων στο πρόσωπο. Τέλος καθυστερεί την εμφάνιση ρυτίδων αλλά και πρόωρων σημαδιών γήρανσης. Αξίζει να μάθετε ότι το 90% από τα σημάδια γήρανσης δεν οφείλεται στην ηλικία αλλά στην έκθεση της επιδερμίδας, στον ήλιο.

Η εφαρμογή του αντηλιακού συνίσταται να γίνεται είκοσι λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Αυτό είναι ικανοποιητικό διάστημα ώστε να δράσει το προϊόν. Αν βάζουμε αντηλιακό τη στιγμή που φτάνουμε στην παραλία, τα συστατικά δεν προλαβαίνουν να δράσουν και έτσι δεν προστατευόμαστε από τις υπεριώδεις ακτίνες. 

Οι ακτίνες του ήλιου φτάνουν σε εμάς ακόμα και όταν είμαστε στη σκιά ή έχει συννεφιά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προστατευμένοι όλη την ώρα, όλο το χρόνο. Φοράμε αντηλιακό  χειμώνα, καλοκαίρι στα σημεία που εκτίθενται στον ήλιο. Με άλλα λόγια εντάσσουμε στην καθημερινή μας περιποίηση την αντηλιακή κρέμα, μετά την ενυδατική ή βρίσκουμε ένα προϊόν δύο σε ένα. Επιπλέον δεν ξεχνάμε μέρη του σώματος όπως λαιμός, ντεκολτέ, χέρια, πατούσες, δάχτυλα ποδιών.