GREEN

Τα 6 tips για μια sustainable γκαρνταρόμπα - Επαναχρησιμοποίησε τα παλιά σου ρούχα


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

2 Αυγούστου 2023

Τα 6 tips για μια sustainable γκαρνταρόμπα - Επαναχρησιμοποίησε τα παλιά σου ρούχα
Instagram/leasy_inparis
Και δημιουργικό και sustainable. Φυσικά, και θα λατρέψεις όλα τα tips

Μάθε την μεταμορφωτική δύναμη της επαναχρησιμοποίησης παλιών ρούχων. Μείωσε τα απόβλητα και «αγκάλιασε» τη βιωσιμότητα με αυτά τα fashionable και eco-friendly tips.

Το να χρησιμοποιείς με διαφορετικούς τρόπους τα παλιά σου ρούχα δεν είναι μόνο sustainable, αλλά και πάρα πολύ δημιουργικό. Θα βρεις ενδιαφέροντα και πάλι τα παλιά σου ρούχα, θα μάθεις να κατασκευάζεις κάτι μόνος σου, θα χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου και φυσικά θα σκεφτείς αν όλα τα ρούχα που έχεις, τα χρειάζεσαι ή απλά μαζεύεις άχρηστα κομμάτια.

Αν θέλεις λοιπόν να δώσεις καινούρια πνοή στα παλιά και αφόρετα ρούχα σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips:

1. Κάνε το τζιν παντελόνι σου, σορτσάκι

Κόψε το παντελόνι σου στο επιθυμητό μήκος, ξέφτισε λίγο τις άκρες και ready to go!

2. Άλλαξε χρήση στα αξεσουάρ

Μπορείς ένα παλιό μαντήλι να το χρησιμοποιήσεις πλέον σαν ζώνη ή σαν headband ή σαν τυρμπάν, ακόμα και σαν top αν είναι αρκετά μεγάλο.

3. Πουκάμισο = Φούστα

Μεταμόρφωσε τα παλιά πουκάμισα σε φούστες. Εδώ ίσως χρειαστείς και μερικά ανδρικά και oversized. Κόψε τα μανίκια -ή και όχι-, πρόσθεσε λάστιχο στη μέση και άλλαξε θέση στα κουμπιά για μια one of a kind φούστα.

4. Κάνε το φόρεμα top

Αν το έχεις βαρεθεί και το έχεις φορέσει 1.000.000 φορές, αλλά σου κάθεται άψογα στο μπούστο, τότε απλά κόψτο και κάντο μπλούζα.

5. Τεχνική patchwork

Το patchwork είναι μια σίγουρη τεχνική για να αλλάξει ριζικά ένα ρούχα, χωρίς να αλλάξεις κάτι πάνω του. Απλά ράβεις διαφορετικά κομμάτια υφάσματος πάνω στο ήδη υπάρχον ύφασμα σύμφωνα με την δική σου αισθητική και το αποτέλεσμα που θέλεις να βγάλεις.

6. Το εύκολο crop top

Φυσικά και το να δημιουργήσεις ένα crop top από παλιές μπλούζες ή πουκάμισα, είναι ό,τι πιο εύκολο. Απλά το κόβεις στο μήκος που θέλεις, και έφυγες!

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.