GREEN

Πόσο βιώσιμη είναι η παγκόσμια αεροπορία – Οι ανάγκες των ταξιδιωτών και το greenwashing


JTeam

1 Αυγούστου 2023

Πόσο βιώσιμη είναι η παγκόσμια αεροπορία – Οι ανάγκες των ταξιδιωτών και το greenwashing
Pexels
Η ανάγκη για πιο βιώσιμα ταξίδια τείνει να διαμορφώσει μια εντελώς νέα αγορά στις μεταφορές και σε όλους τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους κλάδους, όπως είναι για παράδειγμα τα καύσιμα και ο τουρισμός

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 50% των ταξιδιωτών παραδέχεται ότι οι πρόσφατες ειδήσεις για την κλιματική αλλαγή έχουν επηρεάσει την ταξιδιωτική τους συμπεριφορά και το 81% αναφέρουν τη βιωσιμότητα ως σημαντικό παράγοντα όταν σχεδιάζουν ένα ταξίδι.

Αποτελώντας κρίσιμο μέρος της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ο τομέας των αερομεταφορών ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για πιο βιώσιμα ταξίδια, με εκστρατείες που παρουσιάζουν βιοκαύσιμα, ηλεκτρικά αεροπλάνα και προγράμματα αντιστάθμισης άνθρακα.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν δώσει προτεραιότητα στη μερική χρήση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) στις εμπορικές τους πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των British Airways, Jet Blue, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Virgin Australia και Virgin Atlantic.

Διαβάστε τη συνέχεια στο insider.gr

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.