GREEN

Η ανακάλυψη που έκαναν οι επιστήμονες στον πυθμένα της Ερυθράς Θάλασσας


JTeam

18 Αυγούστου 2024

Ερυθρά Θάλασσα
© Unsplash/ Iryna Marienko
Oι επιστήμονες ελπίζουν να ξεκλειδώσουν περαιτέρω μυστικά σχετικά με την προέλευση της ζωής στη Γη

Η Ερυθρά Θάλασσα, ένας εκπληκτικός θαλάσσιος παράδεισος που βρίσκεται ανάμεσα στην Αφρική και την Αραβική Χερσόνησο, είναι διάσημη για τα ζωντανά οικοσυστήματά της και τις πολυσύχναστες θαλάσσιες διαδρομές της. Αλλά κάτω από την ήρεμη επιφάνειά της κρύβεται ένα ανατριχιαστικό μυστικό που οι επιστήμονες ανακάλυψαν μόλις πρόσφατα: η παρουσία θανατηφόρων «λιμνών θανάτου» στον πυθμένα της θάλασσας.

Αυτές οι δυσοίωνες λίμνες, που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης σε μεγάλα βάθη της θάλασσας, είναι περιοχές που στερούνται εντελώς οξυγόνου, γεγονός που τις καθιστά θανατηφόρες για τις περισσότερες μορφές θαλάσσιας ζωής. Όποιο πλάσμα έχει την ατυχία να περιπλανηθεί σε αυτά τα νερά, γρήγορα ακινητοποιείται και σκοτώνεται, ενώ τα αρπακτικά που παραμονεύουν κοντά περιμένουν με ανυπομονησία να τραφούν από τα άτυχα θύματα. Αυτή η σκληρή πραγματικότητα αποτελεί μια στοιχειωτική υπενθύμιση των κινδύνων που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια ακόμη και των πιο όμορφων νερών.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.