4 snacks για όλες τις ώρες που θα μας γεμίσουν ενέργεια
Healthy Eating

4 snacks για όλες τις ώρες που θα μας γεμίσουν ενέργεια

Υγιεινές επιλογές για κάθε γούστο και περίσταση.

 

Η σωστή διατροφή δεν έχει να κάνει μόνο με το ζήτημα του σωματικού βάρους, αλλά πολύ περισσότερο με τη φροντίδα, διότι προσφέρουμε στον οργανισμό μας ενέργεια και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη σωστή λειτουργία του. 

Παρόλα αυτά στη σημερινή εποχή είναι αρκετά δύσκολο να ακολουθήσουμε μια σωστή διατροφή, γιατί είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση. Νωρίς το πρωί χτυπάει το ξυπνητήρι. Σηκωνόμαστε από το κρεβάτι και ξεκινάει η καθημερινή μας ρουτίνα. Πρωινό για τα παιδιά, να πιούμε καφέ στα γρήγορα και έπειτα τρέχουμε στη δουλειά. 

Στη συνέχεια έρχεται η ώρα να φύγουμε από το γραφείο, να πάμε να πάρουμε τα παιδιά είτε από τον παιδικό σταθμό, είτε από τη γιαγιά και τον παππού που τους κάνουν παρέα λόγω καλοκαιριού και να γυρίσουμε στο σπίτι. Να ετοιμάσουμε το φαγητό, να μαζέψουμε τα παιχνίδια, να τους δώσουμε μια αγκαλιά, ένα φιλί και καληνύχτα. Η ώρα έχει πάει δέκα και έχουμε το κουράγιο για ένα μπάνιο, λίγη τηλεόραση και ύπνο. 

Μια εβδομάδα γεμάτη τρέξιμο, νιώθοντας την ενέργεια μας να μας εγκαταλείπει. Και τότε το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να πιούμε έναν ακόμη καφέ μήπως και μας τονώσει. Όμως η καφεΐνη δεν είναι πάντα η λύση. Η επιλογή του σωστού snack θα δώσει στον οργανισμό μας όλα όσα χρειάζεται.

Και αυτό συμβαίνει γιατί τα επίπεδα ενέργειας επηρεάζονται από τη διατροφή. Το κλειδί λοιπόν για να έχουμε ενέργεια όλη μέρα, είναι να κρατάμε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας, καθώς αυτά καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή μας. 

Τα πολύ χαμηλά επίπεδα σακχάρου προκαλούν κούραση, ατονία, ενώ τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα προσφέρουν ενέργεια μόνο βραχυπρόθεσμα.

Αν λοιπόν θέλουμε να χαρίσουμε ενέργεια στο σώμα και το μυαλό μας, μπορούμε να επιλέξουμε τα παρακάτω snacks.

Γιαούρτι με φρούτα

Το γιαούρτι διακρίνεται για την υψηλή διατροφική του αξία γι’ αυτό και η τακτική κατανάλωση του θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην υγείας μας.

jenny.gr

Είναι γνωστό ότι αποτελεί την κύρια πηγή ασβεστίου, απαραίτητο δομικό συστατικό για υγιή δόντια και οστά. Μόλις ένα φλιτζάνι γιαουρτιού καλύπτει το 49% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης ασβεστίου.

Είναι, επίσης, πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα σε βιταμίνη Β12 και σε ριβοφλαβίνη, οι οποίες θωρακίζουν την καρδιά και τα αγγεία σας και προστατεύουν από διάφορες γενετικές ανωμαλίες.  

Και εάν θέλουμε έξτρα γεύση και ενέργεια, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές της σούπας βρώμη και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. 

Αβοκάντο με αραβική πίτα

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα, ενώ η γεύση του ταιριάζει σε πολλά πιάτα και μπορούμε να ετοιμάσουμε γευστικά snacks. Είναι επίσης πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά και φυτικές ίνες, κάτι που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για snack που θα κατευνάσει την πείνα μας και θα μας κρατήσει ενεργούς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ανάλατοι ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί συγκαταλέγονται στις πλέον ωφέλιμες τροφές για τον οργανισμό. Βοηθούν στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη, μειώνουν την κακή χοληστερίνη και αυξάνουν την καλή, ενώ προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό.

jenny.gr

Εκτός όμως από θρεπτικοί, οι ξηροί καρποί αποτελούν ιδανική πηγή ενέργειας για κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστο λίπος, το οποίο βοηθάει το σώμα να αντιμετωπίσει το αίσθημα της κόπωσης, ενώ οι πρωτεΐνες που περιέχουν, συμβάλλουν στη ρύθμιση της απελευθέρωσης της ενέργειας. 

Και τι ταιριάζει ιδανικά με τους ξηρούς καρπούς; Μια παγωμένη μπίρα. Αφού όμως δεν ενδείκνυται να καταναλώνουμε αλκοόλ στη δουλειά, αλλά ούτε όταν πρόκειται να οδηγήσουμε μετά, μπορούμε να απολαύσουμε μια μπίρα Heineken 0.0. Η συγκεκριμένη, που την ξεχωρίζουμε για την τέλεια γεύση της, δεν περιέχει αλκοόλ και μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα. 

jenny.gr

Η τέλεια ισορροπημένη γεύση με φρουτώδεις νότες και απαλό σώμα βύνης, σε συνδυασμό με τα φυσικά συστατικά από τα οποία παρασκευάζεται, καθιστούν την Heineken 0.0. την ιδανική δροσιστική επιλογή που θα μας βοηθήσει τις δύσκολες ημέρες στο γραφείο, όταν τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν και οι απαιτήσεις μοιάζουν ατελείωτες. Εδώ ακριβώς έρχεται η Heineken 0.0 για να σώσει την κατάσταση και εμείς νιώθουμε πολύ τυχεροί!

Νερό

Last but not least. Το νερό είναι απαραίτητο σε όλα. Εξάλλου είναι γνωστό πως η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κακό ύπνο και κόπωση, προσθέτοντας ότι καθώς μεγαλώνουμε, ο μηχανισμός δίψας είναι «αμβλύς», που σημαίνει ότι μπορεί να μην θέλουμε να πίνουμε όσο θα έπρεπε. Το να μένουμε ενυδατωμένοι, μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Κάθε φορά λοιπόν που νιώθετε ατονία, αρκεί να επιλέξετε το σωστό σνακ που θα σας χαρίσει ζωντάνια και θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρες.