Καλέστε την παρέα για ένα βράδυ με απολαυστικά ορεκτικά σε μέγεθος μπουκιάς.
Holla! Μετά την βραδιά με πίτσα, σειρά έχει η Ισπανία με τα υπέροχα tapas της. Η λέξη tapas λοιπόν σημαίνει «καπάκι» και ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν όταν στα μπαρ χρησιμοποιούσαν τα πιάτα ως καπάκι πάνω στο κρασί του πελάτη για να μην μπει καμιά μύγα. Αργότερα παρατήρησαν ότι όταν έβαζαν κάτι αλμυρό μέσα στο πιάτο ο πελάτη έπινε περισσότερο και έτσι σιγά σιγά έγινε παράδοση με τα tapas bar να υπάρχουν πλέον σε όλη την Ισπανία. Μπορεί λοιπόν εκεί να θεωρούνται ορεκτικά, εσείς παρολαυτά μπορείτε να τους συμπεριφερθείτε σαν τους δικούς μας λεγόμενους μεζέδες. Αντί για ούζο όμως διαλέξτε ένα δροσερό ισπανικό κρασί Rioja.
Το σκηνικό
Δεν χρειάζονται υπερβολές, χρειάζονται χαρούμενα και ζωντανά χρώματα που ταιριάζουν στο ταπεραμέντο το γείτονα λαού. Στρώστε ένα πολύχρωμο τραπεζομάντιλο, ανάψτε κεριά για ατμόσφαιρα, βάλτε κατάλληλη μουσική με κιθάρες και χρησιμοποιήστε εάν έχετε ξύλινα ή πήλινα μπολ, και πιάτα. Το φαγητό
Οι απλές γεύσεις είναι και οι πιο καλές αρκεί να είναι καλής ποιότητας. Σερβίρετε μπολ με μεγάλες ζουμερές ελιές, έναν δίσκο με διάφορα ισπανικά τυριά εάν βρείτε, κομμάτια από Serrano ham, πιπεριές που θα έχετε ψήσει με λάδι και αλάτι, ψημένο ψωμί με σκόρδο και τυρί, αντζούγιες σε ψωμί με τομάτα και βέβαια μια εύκολη και γευστική παέγια. Φροντίστε να έχετε αρκετό καλό ψωμί, καλό ελαιόλαδο, και κόκκινο και λευκό κρασί από ισπανικούς αμπελώνες. Διαλέξτε ποικιλίες που ταιριάζουν με τυριά και αλμυρά πιάτα και το food party θα στεφθεί με επιτυχία.Πάρτε ιδέες για συνταγές εδώ. Έχετε όρεξη για λίγη δημιουργική διακόσμηση με αντίκες;