Πλέον τα σφουγγάρια μπορούν να αναλάβουν με επιτυχία και νέα καθήκοντα, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα στενά όρια της κουζίνας.
Σας δίνω μερικά χρηστικά tips που εφαρμόζω κι εγώ:Προστατευτικό στρώμα: Αν προσπαθείτε να αφαιρέσετε ένα καρφί, κρατήστε ένα σφουγγάρι ανάμεσα στο καρφί και στον τοίχο και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για γδαρσίματα.
Σφουγγάρι... το αναλγητικό: Βάλτε ένα υγρό (όχι όμως πολύ μουσκεμένο) σφουγγάρι μέσα στο ψυγείο για να έχετε οποιαδήποτε στιγμή μία κρύα κομπρέσα, η οποία θα σας ανακουφίσει από τυχόν ξαφνικούς πόνους.
Μονωτική χρήση: Κρατήστε τη ζέστη έξω από το σπίτι, κλείνοντας με σφουγγάρι τις σχισμές ανάμεσα στο κλιματιστικό και στο παράθυρό σας.
Χτένα επίπλων: Χρησιμοποιήστε ένα υγρό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τις τρίχες που αφήνουν τα κατοικίδια στις ταπετσαρίες και στα ρούχα ή για να ξεσκονίσετε ένα αμπαζούρ.