HOME SWEET HOME

Διατηρήστε τον νεροχύτη σας καθαρό


16 Απριλίου 2015

Διώξτε τα μικρόβια και κάντε τον να αστράφτει. Ο νεροχύτης είναι ίσως το πιο πολυχρησιμοποιημένο σημείο του σπιτιού. Απλά σκεφτείτε πόσες φορές την ημέρα κάθε μέλος της οικογένειας βάζει κάτι μέσα σε αυτόν. Έχει υπολογιστεί ότι μπορεί να φτάσουν και τις 74 χρήσεις την ημέρα. Αυτό σημαίνει πως η φροντίδα και η καθαριότητα του πρέπει να είναι καθημερινή και πολλαπλή.
  • Σκουπίστε το με ένα πανί πριν και μετά την χρήση του, ώστε να μαζέψετε υπολείμματα που έχουν μείνει.
  • Κάθε βράδυ περάστε τον νεροχύτη με ένα αντιμικροβιακό υγρό και βάλτε τα σφουγγάρια σας μέσα σε νερό όπου θα έχει το ίδιο υγρό.
  • Φροντίστε μια φορά την εβδομάδα να καθαρίζετε το σιφόνι βάζοντας μαγειρική σόδα στην είσοδο του και ρίχνοντας βραστό νερό. Έτσι δεν θα κινδυνεύετε από μικρόβια που συσσωρεύονται στην τρύπα αλλά ούτε να καταλήξει ο νεροχύτης να βουλώσει από λιπαρές τροφές.
  • Χρησιμοποιήστε νερό και ένα καθαριστικό σε κρέμα για κεραμικούς νεροχύτες ή ξύδι εάν έχετε επίμονους λεκέδες.
  • Σε ακρυλικούς νεροχύτες προτιμήστε αραιωμένο μείγμα χλωρίνης και αποφύγετε να τους τρίψετε γιατί θα χαλάσετε την επιφάνεια τους.
  • Τους stainless steel νεροχύτες τώρα, μη τους τρίψετε γιατί θα μείνουν γρατζουνιές και καθαρίστε τους με καθαριστικό σε κρέμα ή με ένα μείγμα σόδας. Το λεμόνι είναι επίσης μια λύση για να διώξετε τα κολλημένα άλατα.
Προσοχή: Ακολουθήστε τις οδηγίες καθαρισμού αναλόγως το υλικό που είναι φτιαγμένος ο νεροχύτης ώστε να μην τον καταστρέψετε. Αποφεύγετε γενικά να χρησιμοποιείται τοξικά απορρυπαντικά που διαβρώνουν τα υλικά.