HOME SWEET HOME

Παγκόσμια Μέρα Νερού 2014: Εξοικονομήστε νερό


22 Μαρτίου 2014

Φέτος έχει το μότο Water + Energy.

Το νερό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή. Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από νερό κατά το μεγαλύτερο μέρος του, όπως και η φύση το έχει ανάγκη για να διατηρείται. Ο πλανήτης μας είναι γεμάτος από νερό. Αν σκεφτείτε λίγο, τα περισσότερα όμορφα πράγματα στη ζωή μας έχουν άρρηκτη σχέση με το νερό. Τα ανθισμένα λουλούδια, η θάλασσα, τα πράσινα δάση.

Οφείλουμε λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα του νερού στη ζωή μας και να το σεβαστούμε. Με αφορμή λοιπόν την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Νερού που είναι αφιερωμένη στην ενέργεια καλό θα είναι όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να άλλοι να μάθουμε άλλοι να θυμηθούμε μερικά βασικά tips για το πώς να εξοικονομούμε το πολύτιμο νερό.

Η εξοικονόμηση του νερού μπορεί να γίνει εύκολα με πολλούς τρόπους, αρκεί να το κάνουμε τρόπο ζωής και συνήθεια της καθημερινότητας. Είναι κάτι σαν την ανακύκλωση. Δεν χρειάζεται κόπος, μόνο να το θυμάσαι την ώρα που πας να πετάξεις κάτι στα σκουπίδια.

Για να εξοικονομήσουμε νερό:

Στο μπάνιο:

• Κυρίως στις γυναίκες αρέσει πολύ να περνάνε ώρα στο μπάνιο και φυσικά το νερό ρέει σχεδόν όλη την ώρα που βρίσκονται εκεί; Συνηθίστε να κλείνετε τη βρύση την ώρα που πλένετε τα δόντια σας ή το πρόσωπό σας ή όταν ξυρίζεστε. • Προτιμήστε να κάνετε ένα απλό ντους από το να γεμίζετε την μπανιέρα.

Στην κουζίνα:

• Φροντίστε να πλένετε τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων κι όχι στο χέρι. Και φυσικά το ιδανικό είναι να γεμίζει το πλυντήριο. Έτσι θα πλύνετε περισσότερα πιάτα με την ελάχιστη ποσότητα νερού. • Όταν πλένετε τα λαχανικά και τα φρούτα κρατήστε το νερό και χρησιμοποιήστε το για να ποτίσετε τα λουλούδια σας.

Στην αυλή:

• Όταν καθαρίζετε την αυλή ή το μπαλκόνι σας αποφύγετε να χρησιμοποιείτε λάστιχο με πίεση νερού. Βρέξτε τα και καθαρίστε τα με μία σκούπα. • Αν έχετε αυτόματο πότισμα, σιγουρευτείτε ότι λειτουργεί σωστά ο χρονοδιακόπτης και ρυθμίστε τον να λειτουργεί τις πρωινές ή τις βραδινές ώρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.