HOME SWEET HOME

Η τριανταφυλλιά και οι χρήσεις της


17 Οκτωβρίου 2014

4b29f294f3c88ea35df819ce5f3e77e1-κα.jpg

Μήπως έχει φτάσει η εποχή της φθορά για τα τριαντάφυλλα που έχετε στον κήπο σας; Αν ναι, τότε μπορείτε να τα αξιοποιήστε στο έπακρο. Υπάρχουν πολλές φανταστικές χρήσεις, για αυτά τα πανέμορφα λουλούδια, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τους ως άρωμα, γεύση και ομορφιά. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε μερικές ιδέες για να αξιοποιήσετε τα τριαντάφυλλα σας στο έπακρο.

1. Μπορείτε να τα καταναλώσετε! Τα τριαντάφυλλα είναι βρώσιμα, ιδίως τα ροδοπέταλα τους. Επίσης, ανήκουν στην ίδια οικογένεια, με τα μήλα, γι αυτό και η ομοιότητα των καρπών τους δεν είναι καθαρά θέμα τύχης και επίσης, η αγριοτριανταφυλλιά είναι μια καλή πηγή της βιταμίνης C. Αυτό λοιπόν, το φυτό μπορεί να γίνει ένα απογευματινό και απαλά αρωματισμένο τσάι. Δείτε, παρακάτω πώς να το φτιάξετε:

Συστατικά: 200 γραμμάρια αποξηραμένα ροδοπέταλα , 500 γραμμάρια τσάι.

Εκτέλεση: Προετοιμάστε τα ροδοπέταλα. Αν δεν έχετε ήδη αποξηραμένα ροδοπέταλα, θα πρέπει να τα φτιάξετε μόνοι σας. Ύστερα ανακατέψτε το τσάι και τα αποξηραμένα ροδοπέταλα μαζί, σε ένα μεγάλο μπολ. ​​Όταν τα πέταλα διανέμονται παντού μέσα στο μπολ, τότε είναι το τσάι έτοιμο για αποθήκευση. Βάλτε, το μίγμα σε ένα κατάλληλο δοχείο, που να κλείνει αεροστεγώς και θα έχετε ένα τσάι με ευχάριστο άρωμα και μια γλυκιά γεύση από τριαντάφυλλο.

2. Κρέμα χεριών.  Ομορφύνετε την επιδερμίδα σας με τα τριαντάφυλλα! Αυτά τα λουλούδια αποτελούν ένα διαχρονικό στοιχείο σε προϊόντα ομορφιάς, με αποτέλεσμα να τα χρησιμοποιήσετε, για να φτιάξετε μια απαλή και ενυδατική κρέμα χεριών.

Υλικά: 150 ml ροδόνερο, 100 ml γλυκερίνη

Εκτέλεση: Αρχίστε να προσθέτετε σταγόνες από το ροδόνερο, σταδιακά στη γλυκερίνη. Ύστερα ανακατεύετε και όταν είναι έτοιμη η κρέμα, παίρνετε ένα μπουκάλι, και την αποθηκεύετε.

3. Γεμίστε τη μπανιέρα με ροδοπέταλα. Το μπάνιο είναι ένας υπέροχος συνδυασμός, για να χαλαρώσετε και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Αν θέλετε να το πετύχετε αυτό, φτιάξτε το δικό σας αφρόλουτρο από τριαντάφυλλα και θα έχετε μια λαμπερή επιδερμίδα.

Συστατικά: 2 φλιτζάνια γάλα σε σκόνη, 1/2 φλιτζάνι κολλοειδές πλιγούρι βρώμης, 10 σταγόνες έλαιο τριαντάφυλλου, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, 1/2 φλιτζάνι ροδόνερο, 1 τριαντάφυλλο σε πλήρη άνθιση.

Εκτέλεση: Γεμίστε τη μπανιέρα σας με νερό και βάλτε το γάλα σε σκόνη και το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης. Ανακινήστε το νερό, για να βοηθήσετε τα συστατικά να διαλυθούν. Προσθέστε τα έλαια, το ροδόνερο, σκορπίστε τα ροδοπέταλα σε όλη την μπανιέρα και απολαύστε το μπάνιο σας με τα τριαντάφυλλα!

4. Μάσκα προσώπου. Το τριαντάφυλλο μαζί το μέλι μπορεί να δημιουργήσουν μια καταπραϋντική μάσκα προσώπου. Αυτή η μάσκα είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και θα σας χαρίσει ένα λαμπερό και νεανικό πρόσωπο.

Υλικά: 93 γραμμάρια πηλό, 30 γραμμάρια κολλοειδές πλιγούρι βρώμης, 30 γραμμάρια ροδοπέταλα σε σκόνη, 30 γραμμάρια μέλι σε σκόνη, λίγες σταγόνες τριαντάφυλλο άρωμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση: Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά μαζί. Προσθέστε λίγο αλεύρι. Κοσκινίστε τα συστατικά μέσα σε ένα κόσκινο, αρκετές φορές για να βελτιώσετε τη συνοχή και προσθέστε κάτι υγρό, όπως μέλι, γάλα ή νερό. Απλώστε τη μάσκα από τριαντάφυλλο στο πρόσωπο σας και αφήστε την για 10-15 λεπτά.

5. Σαπούνι. Αυτό το στο σαπούνι από τριαντάφυλλα, έχει μια φοβερή μυρωδιά! Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, για να φτιάξετε το δικό σας σαπούνι με ροδοπέταλα.

Εκτέλεση: Λιώστε γλυκερίνη σε ένα μπολ, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στο δοχείο. Όταν λιώσει, προσθέτετε 2-3 σταγόνες άρωμα από τριαντάφυλλο, εάν θέλετε. Ύστερα προσθέτετε στο μίγμα  θρυμματισμένα ροδοπέταλα και ανακατεύετε. Βάζετε μετά, το μίγμα μέσα σε ένα καλούπι και αφήστε το να παγώσει για 24 ώρες. Και θα έχετε το δικό σας μοναδικό σαπούνι από τα τριαντάφυλλα του κήπου σας