HOME SWEET HOME

Η νέα διάσταση στη χρήση του ελληνικού μαρμάρου


23 Δεκεμβρίου 2014

IMG_2926.jpg

Το μάρμαρο είναι ένα υλικό που έχει ταυτιστεί με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Στο μυαλό όλων υπάρχει ως κάτι εύθραυστο και πολύτιμο. Ωστόσο το έχετε ποτέ σκεφτεί -εκτός από τις συνηθισμένες χρήσεις του- να χρησιμοποιείται και σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης;

Η Λυδία Χαϊδά και ο Σπύρος Σούλης έχοντας αγάπη για το deisgn και ως γνώστες της καλής αισθητικής αποφάσισαν να δουν αλλιώς το μάρμαρο και να μας προτείνουν χρήσεις του που μέχρι τώρα δεν είχαμε φανταστεί. Έτσι δημιούργησαν την ΙKTINOS MARMARON – SPIROS SOULIS DESIGNS, μία συλλογή από κάθε λογής αντικείμενα με βασικό σημείο αναφοράς το μάρμαρο.

Πρόκειται για τη νέα πρόταση στο χώρο της αρχιτεκτονικής και του design και είναι ελληνική! Οι δημιουργοί του brand έχουν σκοπό την ανάδειξη του μαρμάρου και εκμεταλλευόμενοι τη χρηστικότητα και την εργονομία επαναπροσδιόρισαν τη χρήση του. Έτσι, είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε ακόμα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης σε άψογο design.

Όπως σημειώνει ο Σπύρος Σούλης “η έμπνευση προέρχεται από τις ιδιότητες του μαρμάρου, όπως η αντοχή και η πλαστικότητα και τις ανεξάντλητες εφαρμογές του και εκφράζεται με τις ελληνικές σχεδιαστικές αξίες, τις λιτές γραμμές και τη γεωμετρία”. Το γεγονός αυτό είναι που κάνει κάθε μαρμάρινο αντικείμενο από την ΙKTINOS MARMARON μοναδικό και ιδιαίτερο.

Φυσικά, η σχεδιαστική φιλοσοφία των αντικειμένων της ΙKTINOS MARMARONSPIROS SOULIS DESIGNS δεν περιορίστηκε στα εγχώρια σύνορα. Αντιθέτως, έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις και στο εξωτερικό, εισάγοντας μία εντελώς νέα πρόταση στο χώρο του σπιτιού και αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπουμε το μάρμαρο και το ελληνικό design.

[gallery-410146]