HOME SWEET HOME

Οργανώστε τα ράφια της κουζίνας


9 Ιανουαρίου 2015

OPEN_SHELVES.jpg

Πως θα σας φαινόταν να γυρνούσαμε λίγο πίσω στην οργάνωση της κουζίνας; Τότε που τα ράφια και ήταν εξωτερικά και τα ντουλάπια ήταν ελάχιστα έως ανύπαρκτα; Τα κουζινικά σκεύη ήταν πολύ λιγότερα από ότι σήμερα και  βολεύονταν σε 2 ή 3 ράφια στον τοίχο της κουζίνας.

Σήμερα, οι περισσότερες κουζίνες έχουν σειρές από ντουλάπια που είναι ασφυκτικά γεμάτα, χωρίς όμως να χρησιμοποιούνται όλα τα σκεύη που υπάρχουν μέσα. Υπάρχει όμως η τάση να χρησιμοποιούνται στοιχεία από retro, country και vintage αισθητική στις σύγχρονες κουζίνες και τα “ανοιχτά” ράφια επανέρχονται με ρόλο περισσότερο διακοσμητικό και λιγότερο λειτουργικό. Ωστόσο, η σωστή οργάνωση των σκευών πάνω στα ράφια είναι ένας τρόπος για να διακοσμήσετε το χώρο σας.

Ανάλογα λοιπόν με την χρωματική παλέτα που έχετε επιλέξει για την κουζίνα σας μπορείτε να διαλέξετε και τα κουζινικά σας για να ταιριάζουν με την αισθητική. Παρακάτω συγκεντρώσαμε ένα μερικές φωτογραφίες που δείχνουν τρόπους  για να δώσετε μία πινελιά ανανέωσης στη διακόσμηση απλά και μόνο τοποθετώντας σωστά τα κουζινικά στα ράφια!

[gallery-414061]