HOME SWEET HOME

Τι να κάνετε αν τα καστόρινα παπούτσια σας λερωθούν με λάδι


24 Φεβρουαρίου 2015

217.jpg

Το καστόρι (ή αλλιώς σουέντ) προέρχεται από την εσωτερική πλευρά του δέρματος του ζώου. Για αυτό, άλλωστε, είναι τόσο ευαίσθητο, ενώ οι ίνες του επιδέχονται επεξεργασία προκειμένου το υλικό να αποκτήσει την χαρακτηριστική μαλακή και βελούδινη υφή του. Ωστόσο, οι περισσότεροι λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και με επιτυχία από το ευαίσθητο αυτό υλικό και, μάλιστα, με πράγματα που έχετε ήδη μέσα στο σπίτι σας. Δείτε με ποιους τρόπους θα το καταφέρετε.

Αν ο λεκές είναι υγρός: Τοποθετήστε ένα καθαρό και μαλακό πανάκι πάνω του. Πιέστε με δύναμη το πανί πάνω στο λεκέ ώστε να αφαιρέσετε την υγρασία από το δέρμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να στεγνώσει πλήρως η επιφάνεια του καστοριού, φροντίζοντας να αλλάζετε πανί όταν βλέπετε ότι το τελευταίο δεν είναι πια στεγνό. Στη συνέχεια, περάστε την επιφάνεια του αντικειμένου με μια βούρτσα ειδική για καστόρι προκειμένου να επαναφέρετε το δέρμα στην αρχική κατάσταση του. Δείτε και πως θα απομακρύνετε λεκέδες από δέρμα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.