Οι 6 καθημερινές απαραίτητες συνήθειες για την κουζίνα

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Ποιος δεν θέλει να ξεκινάει την ημέρα του με τον καλύτερο τρόπο; Κάντε αυτά τα 6 πράγματα πρωί πρωί κάθε μέρα για να είναι σε τάξη και όλη η υπόλοιπη μέρα σας.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι Ξεκινήστε την ημέρα σας ζεσταίνοντας λίγο νερό (πρέπει να είναι χλιαρό, όχι βραστό). Στύψτε και μισό λεμόνι μέσα στο ζεστό νερό και πιείτε αυτό το καταπληκτικό ρόφημα που θα σας απαλλάξει από τις τοξίνες και θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε όμορφα την ημέρα σας. Έπειτα συνεχίστε κανονικά με το πρωινό σας.

Τακτοποιήστε τα πιάτα σας Η καλύτερη λύση είναι να πλένετε όλα σας τα πιάτα πριν κοιμηθείτε το βράδυ. Αν βαριέστε τότε κάντε το το πρωί. Πλύντε τα πιάτα σας και σκουπίστε τα. Έπειτα βάλτε τα στις θέσεις τους έτσι ώστε να αδειάσει ο νεροχύτης για την ημέρα που ξεκινάει. Σε διαφορετική περίπτωση το βράδυ θα βαρεθείτε πάλι να τα πλύνετε (αφού θα είναι ακόμα περισσότερα) και θα καταλήξετε με έναν σωρό από πιάτα που θα πρέπει να κάνετε βοήθεια από φίλο για να τα κανονίσετε. Δείτε, επίσης, πώς να χρησιμοποιείτε λιγότερο νερό όταν πλένετε τα πιάτα σας.

thehomeissue_kouzina012

Ποτίστε τα λουλούδια σας ή αλλάξτε τους νερό Αν έχετε κάποιο γλαστράκι στην κουζίνα σας το πρωί είναι η κατάλληλη στιγμή για να το ποτίσετε. Αφιερώστε μερικά λεπτά για να παρατηρήσετε τα φυτά σας και να τους δώσετε το νερό που χρειάζονται. Αν έχετε φρέσκα λουλούδια σε βάζα καλό είναι κάθε 2 μέρες να τους αλλάζετε το νερό. Κάντε το το πρωί για να μην το έχετε για αργότερα που είναι πολύ πιθανό να το ξεχάσετε.

Καθίστε και σκεφτείτε για 5 λεπτά την ημέρα σας Πριν ξεκινήσει η «τρέλα» της ημέρας καθίστε 5 λεπτά χαλαρά στην κουζίνα σας και σκεφτείτε με ηρεμία τι θα κάνετε μέσα στην ημέρα. Μπορείτε να σκεφτείτε από το τι θα φτιάξετε για δείπνο μέχρι τι θα χρειαστείτε από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο για τις επόμενες μέρες. Φτιάξτε μια λίστα η οποία σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια αργότερα. Αν, τέλος, σκεφτείτε ότι θέλετε να φτιάξετε για δείπνο κάτι που βρίσκεται στην κατάψυξη, θα πρέπει να το βγάλετε εκείνη τη στιγμή για να έχει ξεπαγώσει ομαλά, όπως πρέπει, πριν το μαγειρέψετε το βράδυ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.