Κάντε το κλασικό σας σπίτι μοντέρνο με 6 κινήσεις

Τετάρτη 1 Απρίλιος 2015

Είτε βρεθήκατε να μένετε στο κλασικά διακοσμημένο σπίτι των γονιών σας, είτε είχατε επιλέξει αυτού του είδους τη διακόσμηση όταν πρωτομπήκατε, πλέον χρειάζεστε άμεσα μια αλλαγή. Η μοντέρνα διακόσμηση δεν είναι ούτε δύσκολη, ούτε ακριβή. Ορίστε πώς θα την κατακτήσετε!

Κρεμάστε σύγχρονα έργα τέχνης: Ένας πολύ απλός τρόπος για να μετατρέψετε ένα κλασικό σαλόνι (ή και ολόκληρο το σπίτι) σε μοντέρνο είναι να κρεμάσετε στους τοίχους σύγχρονα έργα τέχνης. Ψάξτε για πίνακες με χρώματα που να ταιριάζουν με τη διακόσμησή σας έτσι ώστε να δέσουν όμορφα μεταξύ τους. Μπορείτε ακόμα και να φτιάξετε τον δικό σας πίνακα που να ταιριάζει απόλυτα με το ύφος που θέλετε να δημιουργήσετε.

thehomeissue_monterno05Ένα σύγχρονο έργο τέχνης σίγουρα μπορεί να μεταμορφώσει ένα ολόκληρο δωμάτιο από κλασικό σε μοντέρνο.

Αλλάξτε διάταξη στα βιβλία σας: Από πάντα ο κόσμος συνήθιζε να τοποθετεί (για κάποιον ανεξήγητο λόγο) καθέτως τα βιβλία στις βιβλιοθήκες του. Επομένως, βάζοντάς τα οριζοντίως το ένα πάνω στο άλλο μπορείτε να κάνετε ένα απλό αλλά όμορφο update στο σαλόνι σας. Για να κάνετε ακόμα πιο μοντέρνο το σημείο που έχετε τα βιβλία σας -είτε στη βιβλιοθήκη είτε σε κάποιο άλλο σημείο- μπορείτε να τοποθετείτε οριζοντίως μια μικρή στοίβα βιβλίων, να βάζετε ένα διακοσμητικό δίπλα και μετά πάλι άλλη μια μικρή στοίβα με βιβλία. Έτσι θα ξεφύγετε από την κλασική (και βαρετή) εμφάνιση της βιβλιοθήκης που ξέρατε μέχρι τώρα. Μπορείτε ακόμα και να βάζετε μερικά βιβλία οριζοντίως και άλλα καθέτως όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

thehomeissue_monterno01Μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή είναι να τακτοποιήσετε τα βιβλία σας οριζοντίως και όχι καθέτως.

Φωτίστε τον χώρο: Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να κάνετε πιο φρέσκο (και επομένως μοντέρνο) ένα σπίτι είναι να το γεμίσετε με φωτεινά χρώματα. Ένα πλούσιο καναρινί, ένα έντονο ροζ, ένα βαθύ γαλάζιο ή ένα μεντί (που αποτελεί και τη νέα τάση στα χρώματα για φέτος) μπορούν να δώσουν μια νεανική πινελιά στον χώρο. Αντικαταστήστε ένα παλιό, παραδοσιακό τραπέζι με ένα πιο μοντέρνο έντονου χρώματος ή βάλτε μερικά χρωματιστά μαξιλάρια στους καναπέδες σας.

thehomeissue_monterno04Ένα ή και περισσότερα φωτεινά χρώματα σε έναν χώρο θα κάνουν τη διαφορά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.