HOME SWEET HOME

Φτιάξτε ένα κόκκινο δωμάτιο εμπνευσμένο από τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι»


4 Απριλίου 2015

50 Αποχρώσεις του Γκρι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα απίστευτο ρεύμα που φαίνεται να κυριαρχεί στη μόδα, την ομορφιά, αλλά και τη διακόσμηση. Τα σέξι χρώματα, όπως το μαύρο και το κόκκινο αποκτούν την τιμητική τους. Ορίστε λοιπόν τα πιο όμορφα δωμάτια που πήραν την έμπνευσή τους από το θρυλικό κόκκινο δωμάτιο του βιβλίου.

Ένταση στο δωμάτιο: Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που βγάζει πάθος, ανεβάζει τους σφυγμούς και δημιουργεί μία αναστάτωση ψυχική και σωματική. Αν σας ελκύει σαν χρώμα και θεωρείτε πως σας φτιάχνει τη διάθεση, τότε μπορείτε να το βάλετε στο σπίτι σας επιλέγοντας μία από τις πολλές αποχρώσεις του. Αν θέλετε να δημιουργήσετε έντονη διακόσμηση τότε ένας κόκκινος τοίχος και ένα κάδρο με εκρήξεις χρωμάτων θα κάνουν τη διαφορά. Απλά προτιμήστε να το κάνετε σε έναν μόνο τοίχο, αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι πολύ βαρύ.

thehomeissue_red05

Κόντρα συνδυασμοί: Μπορεί να σας ακούγεται τραγικό ένα δωμάτιο με κόκκινους τοίχους και κίτρινο ταβάνι αλλά στη διακόσμηση δεν υπάρχουν κανόνες. Μερικές φορές τα πιο αταίριαστα πράγματα, αν συνδυαστούν σωστά, δίνουν εξαιρετικό αποτέλεσμα, όπως βλέπετε παρακάτω.

Κόκκινο στο μπάνιο: Το συγκεκριμένο στιλ το είδαμε σε γνωστό ξενοδοχείο και μας προκάλεσε το ενδιαφέρον. Στο μπάνιο λοιπόν, οι τοίχοι ήταν βαμμένοι με μαύρες και κόκκινες ρίγες. Το μαύρο άλλωστε ταιριάζει πολύ με το κόκκινο και φαίνεται να το «ηρεμεί» λιγάκι.

thehomeissue_red01

Διαφορετικές αποχρώσεις: Αν θέλετε να βάλετε κόκκινο μέσα στο υπνοδωμάτιό σας, καλό θα ήταν να επιλέξετε μια πιο ήρεμη απόχρωση, σε περίπτωση που θέλετε να βάψετε όλο το δωμάτιο σε αυτό το χρώμα. Η καλύτερη επιλογή πάντως είναι να βάψετε έναν τοίχο σε έντονο κόκκινο, και το υπόλοιπο δωμάτιο να είναι σε πιο παλ αποχρώσεις.

Κόκκινο στην κουζίνα: Η κουζίνα είναι ένας χώρος που του ταιριάζουν οι εντάσεις. Μπορείτε λοιπόν να βάλετε κόκκινο όπως έκανε γνωστή σχεδιάστρια στο σπίτι της όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Μάλιστα δεν έβαλε απλά κόκκινο χρώμα στους τοίχους αλλά χρησιμοποίησε κόκκινο βερνίκι για ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα.

thehomeissue_red03

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κόκκινο χρώμα δημιουργεί ένταση και ανεβάζει τους σφιγμούς, γι'αυτό είναι καλό να το χρησιμοποιείται σε χώρους που δεν προορίζονται να γίνουν υπνοδωμάτια, εκτός αν το χρησιμοποιήσετε σε μικρές επιφάνειες ή σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις του κόκκινου.

Αν είστε άνθρωποι που βαριέστε εύκολα τη μόδα, τότε αποφύγετε να βάψετε το σπίτι σας σε έντονες αποχρώσεις. Καλύτερα να επιλέξετε παλ χρώματα για τους τοίχους και να ενισχύσετε τη διακόσμηση με κόκκινα διακοσμητικά και λεπτομέρειες σε κόκκινες αποχρώσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.