Αν τα ασημικά σκεύη της κουζίνας σας με το πέρασμα των χρόνων έχουν χάσει τη γυαλάδα τους δεν είναι ανάγκη να μείνουν καταχωνιασμένα για πάντα σε ένα ντουλάπι. Υπάρχει ένας πολύ απλός και εύκολος τρόπος να καθαρίσουν και να γίνουν όπως πρώτα. Θα χρειαστείτε:
- 1 μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό
- αλουμινόχαρτο για τον πάτο της
- μαγειρική σόδα
- αλάτι
- μπολ με ζεστό νερό και σαπούνι
Πριν βράσετε το νερό τοποθετήστε στο πάτο της κατσαρόλας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Μόλις βράσει, ρίξτε μία γενναιόδωρη ποσότητα σόδας και λίγο αλάτι. Βυθίστε μέσα τα ασημικά και περιμένετε λίγα λεπτά. Μόλις τα βγάλετε περάστε τα για λίγα δευτερόλεπτα από το ζεστό νερό με το σαπούνι και στη συνέχεια τρίψτε τα καλά με ένα κομμάτι από παλιό σας βαμβακερό ρούχο. Έτσι θα χαθεί για πάντα η κιτρινίλα και η θαμπάδα.