HOME SWEET HOME

5 από τα ωραιότερα καταστήματα μόδας


10 Μαΐου 2015

Μερικοί από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας στον κόσμο, έχουν δημιουργήσει μερικά από τα ωραιότερα καταστήματα. Οι Chanel, Dior, Oscar de la Renta, Victoria Beckham και Christian Louboutin έχουν φτιάξει υπέροχα καταστήματα που Εμείς χαζέψαμε! Εσείς;

Chanel, Λονδίνο Πρόκειται για το μεγαλύτερο κατάστημα Chanel στον κόσμο και καλύπτει μια έκταση 1.120 τετραγωνικών μέτρων. Το κατάστημα φτιάχτηκε σε 15 μήνες και περιλαμβάνει από ρούχα και παπούτσια μέχρι κοσμήματα και προϊόντα ομορφιάς. Ο αρχιτέκτονας Peter Marino ανέλαβε να σχεδιάσει το συγκεκριμένο κατάστημα και δημιούργησε έναν άρτιο αρχιτεκτονικά χώρο με ένα γλυπτό εμπνευσμένο από τις διάσημες πέρλες της Coco Chanel που κλέβει τις εντυπώσεις. Το γλυπτό έχει δημιουργηθεί από χειροποίητο Βενετσιάνικο γυαλί και ξεκινάει από το πάτωμα του τρίτου ορόφου, μοιάζοντας να έχει ξεφυτρώσει από αυτό. Στον χώρο υπάρχουν πολλοί καθρέφτες δεμένοι με χρυσές κορδέλες, ένα στιλ που επινοήθηκε από την ίδια την Coco Chanel. Oι κουρτίνες είναι δεμένες με πέρλες και οι πολυέλαιοι είναι φτιαγμένοι από αληθινό κρύσταλλο. Στα έπιπλα βρίσκουμε υπέροχες τουίντ πολυθρόνες, καναπέδες και καρέκλες που όλα δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο κατάστημα. Όλα τα έργα τέχνης έχουν επιλεχθεί με προσοχή από τον αρχιτέκτονα Peter Marino, ο οποίος έχει φτιάξει όλα τα καταστήματα του οίκου. Σε κάθε χώρο του καταστήματος υπάρχουν πάγκοι με βιβλία σχετικά με την Coco Chanel αλλά και τον Karl Lagerfeld, τον επί χρόνια σχεδιαστή του διάσημου οίκου. Επίσης υπάρχουν τζάκια και υπέροχα χαλιά με μοναδικά σχέδια.

chanel

Dior, Soho Στη Νέα Υόρκη, στο Soho, υπάρχει ένα από τα ωραιότερα καταστήματα μόδας στον κόσμο. Η μπουτίκ του Dior ξεχωρίζει για την μοντέρνα αισθητική της και την ιδιαίτερη διακόσμηση. Το κατάστημα σχεδιάστηκε με πολύ προσοχή ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτά τα αριστουργήματα της μόδας, όπως είναι οι διάσημες τσάντες του οίκου, που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, αλλά και τα εκπληκτικά φορέματα. Στον τεράστιο χώρο του καταστήματος έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικά υλικά. Τα πατώματα είναι ξύλινα, ενώ οι τοίχοι έχουν υποστεί ιδιαίτερη τεχνοτροπία και φαίνονται σαν να δημιουργούν νερά. Πάνω στους τοίχους έχουν τοποθετηθεί ράφια με τις υπέροχες τσάντες και τα αξεσουάρ του οίκου.Σε περίοπτη θέση έχουν μπει τα σπορ ρούχα και τα διάσημα sneakers του οίκου που κατάφεραν να ξεχωρίσουν από πέρυσι και να κυριαρχήσουν στην αγορά κάνοντας πολλούς σχεδιαστές να πάνε προς αυτή την κατεύθυνση τις κολεξιόν τους.

dior

Christian Louboutin, Ινδία Πρόκειται για το πιο διάσημο brand παπουτσιών στον κόσμο. Οι κόκκινες σόλες του Christian Louboutin έχουν γίνει σήμα κατατεθέν και κάθε γυναίκα ανυπομονεί να αποκτήσει ένα ζευγάρι γόβες με τις διάσημες κόκκινες σόλες. Το κατάστημα του οίκου στην Ινδία έχει δημιουργηθεί με βάση τα δεδομένα της αγοράς της Ασίας και τη διακόσμηση που κυριαρχεί εκεί. Τα έντονα χρώματα, τα ιδιαίτερα σχέδια και η εκκεντρική διακόσμηση κυριαρχεί. Το κόκκινο έχει την τιμητική του και όλο το κατάστημα είναι στρωμένο με ένα κατακόκκινο χαλί. Οι καναπέδες είναι ριγέ σε αποχρώσεις του κόκκινου, πορτοκαλί και μοβ και οι τοίχοι έχουν δεχτεί ιδιαίτερη επεξεργασία και μοιάζουν σαν τοιχογραφίες με γεωμετρικά σχέδια και άλλα σύμβολα μιας παλαιότερης εποχής.Ιδιαίτερη είναι και η εξωτερική διακόσμηση του καταστήματος. Εκεί συναντάμε διάφορα γεωμετρικά σχέδια σε αποχρώσεις του πράσινου που μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα πολύ εντυπωσιακό κολάζ.

christian loub

Oscar de la Renta, Λονδίνο Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα που άνοιξε ο διάσημος σχεδιαστής στο Λονδίνο. Μπορεί ο θρυλικός σχεδιαστής να μη ζει πια, όμως τα εκπληκτικά του σχέδια και ρούχα αλλά και το διάσημο brand κυριαρχούν ακόμη στον χώρο της μόδας. Το κατάστημα βρίσκεται στην περιοχή Mayfair, εκεί που βρίσκονται οι οίκοι των Marc Jacobs, Christian Louboutin και Balenciaga. Η μπουτίκ έχει 3 ορόφους και περιλαμβάνει τις ready-to-wear συλλογές, αξεσουάρ, είδη ομορφιάς και περιποίησης, παιδικά ρούχα και είδη σπιτιού. Σχεδιάστηκε από την εταιρεία Meyer Davis Studio και η διακόσμηση είναι εκπληκτική με Δομινικανή πέτρα και γυαλιστερό λευκό ξύλο. Τα πατώματα είναι ξύλινα και στον χώρο κυριαρχεί το λευκό που άλλωστε ήταν ανέκαθεν ένα από τα αγαπημένα χρώματα του σχεδιαστή. Ο Oscar de la Renta έγινε γνωστός μέσα από τα ρομαντικά σύνολά του και δε θα μπορούσε να μην βάλει αυτό το στοιχείο και στο κατάστημά.Τα ρούχα έχουν τοποθετηθεί με προσοχή ώστε να αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο και ο φωτισμός είναι έντονος σε όλα τα σημεία του καταστήματος και ιδιαίτερα όπου υπάρχουν ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Εξωτερικά το κτίριο είναι μοναδικό και συνδυάζει την κλασική αρχιτεκτονική των κτιρίων του Λονδίνου με τον ρομαντισμό και τη vintage αισθητική του διάσημου σχεδιαστή.

oscar de la renta

Victoria Beckham, Λονδίνο Το κατάστημα της Victoria Beckham στο Λονδίνο είναι ίσως το πιο μίνιμαλ κατάστημα μόδας στον κόσμο. Η γνωστή σχεδιάστρια και πρώην μέλος των Spice Girls θεωρείται αυτή τη στιγμή μια από τις τοπ σχεδιάστριες της εποχής και παρόλα αυτά προσπαθεί να διατηρεί ένα σχετικά χαμηλό προφίλ. Η ίδια δηλώνει πως ήθελε το κατάστημά της όσο το δυνατόν πιο μίνιμαλ. «Δεν ήθελα να νοιώθω σαν να έκανα ένα σούπερ τραγούδι με απίστευτα χορευτικά. Ήθελα ένα κατάστημα που να μπαίνει κάποιος μέσα και να ζει την εμπειρία ήρεμα, ο καθένας μόνος του, χωρίς υπερβολές». Κοιτώντας το κατάστημα απ' έξω δύσκολα θα φανταστείτε πως καλύπτει μια έκταση 550 τετραγωνικών μέτρων. Η Victoria συνεργάστηκε με την Ιρανή αρχιτέκτονα Farshid Moussavi για τον σχεδιασμό του καταστήματος. Η Moussavi είναι υπεύθυνη για μερικές από τις πιο εντυπωσιακές ανακαινίσεις μουσείων του κόσμου. Η Victoria Beckham ήθελε τη συγκεκριμένη αρχιτέκτονα να αναλάβει το δικό της κατάστημα παρόλο που δεν είχε ασχοληθεί ξανά με οίκους μόδας.

victoria b

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.