HOME SWEET HOME

Η ονειρεμένη κατοικία του πρωταγωνιστή του Grey's Anatomy


28 Μαΐου 2015

943.jpg

Ο γοητευτικός Patrick Dempsey (ο Dr. McDreamy του Grey's Anatomy) είχε μέχρι πριν λίγους μήνες μια υπέροχη οικογένεια σε ένα υπέροχο σπίτι στο Μalibu, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα-θρύλο Frank Gehry. Το ζευγάρι εδώ και λίγους μήνες δεν είναι πλέον μαζί καθώς η γυναίκα του, Jillian, ξεκίνησε διαδικασία διαζυγίου.

Το σπίτι που μένανε είναι μια εξαιρετική αρχιτεκτονική δημιουργία του Frank Gehry. To σπίτι αρχικά ήταν μια αρχιτεκτονική επανάσταση της εποχής και δημιουργήθηκε για τον καλλιτέχνη Ron Davis. Αρκετά χρόνια αργότερα, όταν ο ηθοποιός Patrick Dempsey αγόρασε αυτή τη βίλα, το αναδιαμόρφωσε ώστε να γίνει ένα πιο ζεστό και οικογενειακό σπίτι. Εκεί έμενε με την πανέμορφη σύζυγό του Jilliam, η οποία είναι make-up artist και σχεδιάστρια κοσμημάτων, και τα τρία τους παιδιά, την 12χρονη Talula και τους 7χρονους δίδυμους γιους του, Darby και Sullivan.

1

Η έκταση γύρω από το σπίτι ήταν μεγάλη αλλά απεριποίητη. Ο ηθοποιός προσέλαβε μια ομάδα και αναδιαμόρφωσαν το μέρος βάζοντας ελιές, κήπους, συντριβάνια και πανέμορφα φυτά. Γύρω από τους κήπους χτίστηκαν τοίχοι από ανακυκλωμένο σκυρόδεμα ώστε να προστατευτεί η οικογένεια από τα πολλά αδιάκριτα βλέμματα.

Για να δώσει ζεστασιά στον χώρο ο ηθοποιός συνεργάστηκε με την Estee Stanley, η οποία τον βοήθησε να διακοσμήσει και το προηγούμενο σπίτι του. H Estee έκανε πολύ καλή δουλειά και χρησιμοποίησε πολλά vintage και custom-made έπιπλα για να δημιουργήσει όμορφους χώρους.

Είσοδος σπιτιού: Στην είσοδο του σπιτιού έχει τοποθετηθεί ένα εκπληκτικό έργο του Robert Irwin, γεμάτο με ιδιαίτερους φωτισμούς που κάνει την είσοδο μίνιμαλ και λαμπερή. Στη συνέχεια και με το που περάσουμε την πόρτα, βλέπουμε ένα vintage καναπέ του Jacques Adnet από το Blackman Cruz. Ένα εντυπωσιακό χαλί και δύο μεγάλα φυτά ολοκληρώνουν τη διακόσμηση του χώρου.

2renta

Σαλόνι: Στο σαλόνι της βίλας υπάρχουν όμορφες και άνετες chaise-longues για χαλάρωση και ξεκούραση, ένα υπέροχο γλυπτό που έχει φτιάξει η σύζυγος του ηθοποιού, Jillian, ένας φανταστικός καθρέφτης αντίκα και μια άνετη πολυθρόνα που σχεδίασε ο Richard Shapiro. Η διακόσμηση κινείται σε γήινους τόνους ενώ οι 2 πράσινες πολυθρόνες-ξαπλώστρες δίνουν την κατάλληλη ποσότητα χρώματος στον χώρο.

4

Σε μια άλλη πλευρά του σαλονιού υπάρχουν 2 custom-made καναπέδες, ένας στην κάθε πλευρά του τζακιού. Στο σαλόνι υπάρχουν πολλά τραπεζάκια φτιαγμένα από τη μείξη διαφορετικών υλικών και όμορφα γλυπτά. Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη εντύπωση σε αυτόν τον χώρο είναι ο τεράστιος τοίχος που είναι γεμάτος με ξύλα και δίνει απίστευτη ζεστασιά σε αυτόν τον μεγάλο χώρο.

5

Τραπεζαρία: Για την τραπεζαρία του ο ηθοποιός ήθελε κάτι πιο προχωρημένο από το συνηθισμένο ψηλό τραπέζι με τις καρέκλες. Έτσι έβαλε ένα χαμηλό τραπέζι με έναν καναπέ και 4 χαμηλές πολυθρόνες. Η τραπεζαρία με αυτόν τον τρόπο δείχνει πιο οικεία και οικογενειακή. Το ξύλο χρησιμοποιείται έντονα σε πολλά σημεία του σπιτιού ενώ και στην τραπεζαρία έχει συνδυαστεί το ανοιχτόχρωμο ξύλο του τραπεζιού με το σκουρόχρωμο των πολυθρόνων. Πίσω από την τραπεζαρία υπάρχουν δύο διάσημες φωτογραφίες μόδας από τον Melvin Sokolsky.

6

Κήπος: Στον κήπο έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος θόλος και τραπεζαρία για υπαίθριο φαγητό και γύρω από αυτόν έχουν φτιαχτεί όμορφα συντριβάνια και έχουν φυτευτεί πολλά φυτά και δέντρα που δημιουργούν υπέροχη σκιά στον χώρο.

7

Κουζίνα Η κουζίνα είναι σχετικά μικρή και όπως δηλώνει και η σύζυγος του ηθοποιού: «Η κουζίνα είναι αρκετά μικρή και από εκεί μπορείς να ακούσεις κάθε θόρυβο που γίνεται σε όλο το σπίτι». O χώρος διαθέτει άνετους πάγκους, μεταλλικές καρέκλες και έναν μεγάλο μαυροπίνακα όπου η οικογένεια σημειώνει διάφορα πράγματα.

8

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.