HOME SWEET HOME

Κι οι απλές επιλογές είναι σημαντικές επιλογές


24 Ιουνίου 2015

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν διάφορες μικρές καθημερινές αναζητήσεις και "εμμονές". Μια από αυτές είναι η ανακύκλωση, είναι η διαχείρηση των οικιακών απορριμάτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η προσπάθεια αποφυγής των αλλόγιστων σπατάλων σε πράγματα που επιβαρύνουν το προσωπικό και συλλογικό περιβάλλον. Ίσως αυτό ακούγεται παράξενο και πολύ politically correct, μα πιστεύω πως η διαμόρφωση και η προσπάθεια εφαρμογής της οικολογικής μας συνείδησης με κάθε μας απλή κίνηση είναι φυσιολογική και εντελώς απαραίτητη πλέον.

Το να μεταδώσω στα παιδιά μου την έννοια της οικολογικής συνείδησης και να υιοθετούμε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον σαν στάση ζωής είναι μια από τις βασικές μου επιδιώξεις. Η σωστή και ευσυνείδητη οικολογική συμπεριφορά ξεκινάει από την καθημερινότητα και από το σπίτι. Έχουμε λοιπόν διαμορφώσει τους άγραφους κανόνες που προσπαθούμε να τους τηρούμε ευλαβικά, όχι σαν υποχρέωση αλλά σαν συνειδητή και συγκεκριμένη επιλογή.

Το να αφήνουμε αναμμένα φώτα σε δωμάτια από τα οποία έχουμε αποχωρήσει είναι σπάνιο φαινόμενο. Όλες οι λάμπες έχουν αλλαχθεί με χαμηλής ηλεκτρονικής κατανάλωσης και προσπαθούμε να ανακυκλώνουμε πιο σωστά και ολοκληρωμένα. Με δεδομένο π.χ. το γεγονός πως αν ανακυκλώνουμε μόνο τα μισά από τα απορρίμματα του σπιτιού μας, θα εξοικονομήσουμε περίπου 1.000 kg. διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο, όλο αυτό έχει γίνει και για τα παιδιά συγκεκριμένο και αποτελεί ξεκάθαρο κίνητρο για eco friendly καθημερινότητα.

planet 1

Οικολογικές ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων planet

Για τα οικιακά καθαριστικά και απορρυπαντικά έχω κάνει σχολαστική έρευνα αγοράς και πολλές δοκιμές, άλλες αποτυχημένες, καθώς δεν κάλυπταν βασικά ζητούμενα κι άλλες επιτυχημένες που με οδήγησαν στο να κατασταλάξω σε μερικά συγκεκριμένα προϊόντα. Τα My Planet είναι τα πλέον κατάλληλα και τα χρησιμοποιώ χωρίς κανένα δισταγμό. Αρχικά, είναι πολύ αποδοτικά. Περιέχουν βιοδιασπώμενα συστατικά κι έτσι δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και οι πρώτες ύλες τους είναι φυτικής προέλευσης. Το να έχω μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις ακόμα και από ένα πλυντήριο είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να είναι για όλους.

Μπείτε σε eco mood, μπείτε δλδ. στη διαδικασία να σκεφτείτε πως απλές, καθημερινές σας κινήσεις μπορούν να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σας άμεσα μα κι έμμεσα. Κι αυτό γιατί "δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας". Ίσως κάτι παραπάνω ξέρει η ινδιάνικη παροιμία...

planet

Σκόνη πλυντηρίου White&Bright και Υγρό πλυντηρίου Cold&Bright