HOME SWEET HOME

Ιδέες από ασυνήθιστα μπάνια πολυτελών ξενοδοχείων


29 Ιουνίου 2015

Αυτά είναι τα πιο τρελά, τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά μπάνια σε ξενοδοχεία απ’ όλο τον κόσμο. Βλέποντάς τα μπορείτε να πάρετε ιδέες για όταν θα θελήσετε να κάνετε κάτι τρελό και δημιουργικό στο μπάνιο σας.

Στα περισσότερα σπίτια των μέσων νοικοκυριών τα μπάνια είναι ουδέτερες ζώνες χωρίς κάποια ιδιαίτερη διακόσμηση. Αν και αυτό τείνει να αλλάξει τα τελευταία χρόνια, όμως ακόμα η διακόσμηση του μπάνιου δεν υιοθετείται εύκολα από πολλά νοικοκυριά. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 5 μπάνια ξενοδοχείων που μας ενθουσίασαν και που αν έχετε όρεξη και ελάχιστα χρήματα, θα μπορούσατε να τα υιοθετήσετε και στο δικό σας σπίτι.

Ξενοδοχείο Pigalle, Σουηδία Το μπάνιο σε αυτό το ξενοδοχείο της Σουηδίας είναι τόσο εντυπωσιακό και βρίσκεται μέσα στο υπνοδωμάτιο. Σε μια αρκετά μεγάλη γωνία του δωματίου έχουν τοποθετηθεί όμορφα μαρμάρινα πλακάκια ενώ ο τοίχος μοιάζει να είναι ψηφιδωτός. Γύρω από τη ντουζιέρα έχει τοποθετηθεί κουρτίνα για να μην πετάγονται νερά στο υπόλοιπο δωμάτιο.

thehomeissue_banio05

Ξενοδοχείο Covell, Los Angeles Αυτό το μπάνιο μπορεί να μη βρίσκεται μέσα στο υπνοδωμάτιο αλλά έχει μια πολύ όμορφη διαρρύθμιση. Η μπανιέρα φαίνεται να βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο κάπως απομονωμένη, ενώ στον δεύτερο χώρο υπάρχουν αρκετά ράφια για πετσέτες και η τουαλέτα μαζί με έναν μεγάλο καθρέφτη. Αυτό το μπάνιο είναι ιδανικό αν έχετε λίγο χώρο παραπάνω ή θέλετε να ενώσετε το μπάνιο με το WC.

thehomeissue_banio02

Ξενοδοχείο nHow, Βερολίνο ΑΝ είστε μεγάλοι φαν της δεκαετίας του '80 τότε αυτό το μπάνιο θα σας ενθουσιάσει. Είναι γεμάτο χρώματα και φουτουριστικές γραμμές. Το συγκεκριμένο μπάνιο βρίσκεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο ξενοδοχείο στο Βερολίνο που είναι διακοσμημένο σε όλο το σύνολό του.

thehomeissue_banio04

Ξενοδοχείο Sezz, SAINT Tropez Το συγκεκριμένο μπάνιο έχει μια πολύ όμορφη μπανιέρα ενώ διαθέτει και εξωτερική βεράντα με ντουζιέρα. Η βεράντα είναι καλά κλεισμένη γύρω γύρω για να μπορείτε να κάνετε άνετα το μπάνιο σας χωρίς να σας βλέπει κανείς. Επίσης, μπορείτε μετά το μπάνιο μπορείτε να κάτσετε στον ήλιο (για λίγο και με προσοχή) να στεγνώσετε φυσικά. Κάτι τέτοιο μπορείτε να το εφαρμόσετε στο εξοχικό σας, γιατί στην πόλη είναι μάλλον δύσκολο.

thehomeissue_banio01

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.