HOME SWEET HOME

Ποιο χρώμα φοβούνται να χρησιμοποιήσουν οι γονείς στο παιδικό δωμάτιο;


5 Ιουλίου 2015

121.jpg

Ένα δωμάτιο μπορεί να μετατραπεί στο τέλειο παιδικό δωμάτιο ακόμα κι αν έχει ως βάση του το μαύρο χρώμα. Με μερικές απλές αλλαγές μπορείτε να το κάνετε να δείχνει πριγκιπικό απλά προσθέτοντας μερικά έπιπλα ή διακοσμητικά.

Ταπετσαρία Το μαύρο δωμάτιο είναι μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη επιλογή, αλλά μπορείτε να την καταφέρετε ενισχύοντάς το και με άλλα χρώματα. Μπορείτε να προσθέσετε μια ταπετσαρία στον τοίχο με βασικό χρώμα το μαύρο, αλλά να περιέχει και κάποιο σχέδιο ή μοτίβο σε άλλες σκουρόχρωμες ή παλ αποχρώσεις.

Μεταλλικές λεπτομέρειες Το μαύρο ταιριάζει τέλεια με μεταλλικές αποχρώσεις όπως ασημί, χρυσό και μπρονζέ. Δώστε στιλ στο δωμάτιο προσθέτοντας ένα πουφ ή άλλα διακοσμητικά σε μεταλλικές αποχρώσεις.

13

Μαύρο κρεβάτι  Ένα μαύρο κρεβάτι μπορεί να αποκτήσει χρώμα στο λεπτό προσθέτοντας χρωματιστά σεντόνια. Επιλέξτε ένα πάπλωμα σε πιο σκούρες αποχρώσεις με κάποιο σχέδιο (όπως ριγέ ή καρό) για να σπάει τη μονοτονία.

8

Μαξιλάρια Δώστε χρώμα σε όλο τον χώρο προσθέτοντας μερικά μαξιλάρια σε πολύ έντονο χρώμα. Φούξια, πορτοκαλί, πράσινο, θαλασσί ή κίτρινο θα δημιουργήσουν αμέσως μία όμορφη αντίθεση. Χαλί Επιλέξτε ένα χαλί που να περιέχει το μαύρο χρώμα αλλά να συνδυάζεται με άσπρο. Για παράδειγμα ένα ριγέ, ένα πουά ή ένα ζεμπρέ χαλί είναι το ιδανικό για ενα τέτοιο δωμάτιο.

11

Παιχνίδια Τα παιχνίδια είναι πάντα σε πολύ έντονα χρώματα και αμέσως θα δώσουν ένταση σε όλο τον χώρο. Οπότε ακόμα και αν το δωμάτιο σας φαίνεται πολύ σκουρόχρωμο για ένα παιδί θα δείτε πως όταν αυτό αρχίζει να σκορπάει τα παιχνιδάκια του, το δωμάτιο θα αποκτήσει χρώμα και ζωντάνια μέσα σε λίγα λεπτά.

9

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.