AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

HOME SWEET HOME

Γραφεία με ήρεμο περιβάλλον


28 Ιουλίου 2015

livgrafeiozen-2x-1024x584.jpg

Σε ορισμένες δουλειές η αίσθηση που αποπνέει το εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ σημαντική. Ανεξάρτητα αν το απαιτεί η φύση του επαγγέλματός σας, υιοθετήστε το zen ύφος και κάντε φανερή τη δημιουργικότητά σας.

Θεραπευτές, συγγραφείς ή οποιοσδήποτε άλλος αναζητεί στο γραφείο του μια «εργασιακή όαση», τότε χρειάζεται έναν χώρο ήρεμο και τακτικό, ώστε το πνεύμα και το σώμα του να μπορούν να γαληνέψουν και να εκφραστούν ή να δουλέψουν πιο αποδοτικά.

Aπαλά χρώματα, όπως π.χ. ουδέτερα μπλε, γκρι, ροζ, χρώματα της άμμου, σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμα ξύλα και κρεμ ταπετσαρίες φτιάχνουν μια απαλή παλέτα που εμπνέεται από τα χρώματα της θάλασσας.

liv_00724760_grafeio_zen_1@2x

Ένας συμπληρωματικός τόνος σε κάποιες λεπτομέρειες π.χ. διακοσμητικά, υφάσματα, μαξιλάρες) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο έκπληξης, το οποίο θα κάνει πιο ενδιαφέρουσα την εικόνα του χώρου.

Επίσης, ένα πιο σκούρο χρώμα στους τοίχους, π.χ. σκούρο γαλάζιο ή πράσινο, σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμα ξύλα και υφάσματα αλλά και ανάλαφρα μοτίβα εκπέμπει το ίδιο αποτέλεσμα – αρκεί να σας εκφράζουν αυτοί οι τόνοι.

d76

Ένα απλό γραφιστικό μοτίβο ή ένα έντονο σχέδιο λουλουδιών μπορεί να δώσει μια πιο προσωπική πινελιά στον χώρο ή να τον συνδέσει διακοσμητικά με άλλους χώρους του σπιτιού. Εξετάστε την περίπτωση της τοποθέτησης του υπολογιστή κοντά σε ένα παράθυρο, ώστε να απολαμβάνετε τα οφέλη του φυσικού φωτισμού.

floral

Συμπεριλάβετε έναν μικρό καναπέ ή, αν το δωμάτιο είναι μικρό, ένα ζευγάρι μικρές πολυθρόνες, στις οποίες θα μπορείτε να καθίσετε άνετα με τους πελάτες σας και να συζητήσετε.

office

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com- the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.