HOME SWEET HOME

Decor ideas για εφηβικά δωμάτια


30 Αυγούστου 2015

9d741f519cad6dd00617291702b694df-11.jpg

Η εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος για κάθε παιδί. Εσείς από την πλευρά σας κάντε ό,τι μπορείτε για να την κάνετε πιο εύκολη. Δείτε λοιπόν μερικές έξυπνες ιδέες για να δημιουργήσετε το τέλειο εφηβικό δωμάτιο που θα κάνει το παιδί σας να αισθάνεται τέλεια.

960

Δημιουργήστε όμορφους αποθηκευτικούς χώρους Για να φτιάξετε ένα μοντέρνο εφηβικό δωμάτιο θα πρέπει να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει και να φτιάξετε projects που θα είναι λειτουργικά αλλά και πολύ εμφανίσιμα. Η προσθήκη μιας επιφάνειας με διακεκομμένες σειρές μπορεί να βοηθήσει πολύ στη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων. Σε μια τέτοια επιφάνεια μπορείτε να κρεμάσετε όσα ράφια επιθυμείτε αλλά και ποδήλατα, skateboards, rollers και ό,τι άλλο χρησιμοποιεί το παιδί σας καθημερινά και προτιμάτε να το βλέπετε στον τοίχο παρά πεταμένο στο πάτωμα.

1

Έργα τέχνης ή αφίσες Οι αφίσες ταιριάζουν πολύ σε εφηβικά υπνοδωμάτια και έχουν το θετικό ότι μπορείτε να τις αντικαταστήσετε εύκολα. Οι έφηβοι συνηθίζουν να αλλάζουν συχνά γνώμη για το τι τους αρέσει και τι όχι καθώς ακολουθούν πιστά τη μόδα και τις αλλαγές της. Έτσι μπορεί αυτόν τον μήνα να είναι φαν ενός συγκροτήματος και σε 2-3 μήνες να ασχολούνται μόνο με την ομάδα τους. Οι αφίσες είναι η καλύτερη επιλογή γιατί αντικαθίστανται εύκολα και στοιχίζουν ελάχιστα.

2

Η επιλογή του γραφείου Ένα εφηβικό δωμάτιο πρέπει να έχει τον κατάλληλο χώρο για διάβασμα, έτσι ώστε να είναι ελκυστικός για το παιδί. Μια πολύχρωμη καρέκλα, μια όμορφη λάμπα και μπόλικο φως θα κάνουν τον χώρο πολύ πιο ευχάριστο και όμορφο. Το διάβασμα δεν είναι η αγαπημένη απασχόληση των παιδιών και γι' αυτό θα πρέπει να το βοηθάτε να το αγαπήσει όσο γίνεται περισσότερο.

9d741f519cad6dd00617291702b694df (1)

Αποφύγετε τη μίνιμαλ διακόσμηση Τα παιδιά δεν είναι μεγάλοι fans της μίνιμαλ διακόσμησης. Προτιμάνε ό,τι πιο πολύχρωμο, πολυμορφικό και πολύπλοκο για να είναι μονίμως σε εγρήγορση και να μη βαριούνται. Γι’ αυτό επιλέξτε καρέκλες με έντονο χαρακτήρα, διακοσμητικά έπιπλα με σχέδια και logos και γενικότερα διακόσμηση με χρώμα.

3

Μην ακολουθείτε τον εύκολο και απλό δρόμο Σε ένα εφηβικό δωμάτιο πρέπει να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει επιλέγοντας έπιπλα και διακόσμηση που ταιριάζει στην προσωπικότητα του δικού σας παιδιού και όχι στη δική σας. Αν για παράδειγμα το παιδί σας αγαπάει τη φύση μπορείτε να του δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που να θυμίζει φύση. Αν λατρεύει τον αθλητισμό, φτιάξτε του ένα δωμάτιο με στοιχεία από το άθλημα που αγαπάει. Έτσι θα του ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση και θα το ωθήσετε να ασχοληθεί ακόμα περισσότερο με τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά του.

4

Δώστε του την ανεξαρτησία που χρειάζεται Οι έφηβοι λατρεύουν την ανεξαρτησία και τους αρέσει να νιώθουν πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα μόνοι τους. Δημιουργήστε, αν είναι εφικτό, διαφορετικούς χώρους στο δωμάτιό του για να νιώθει πως μένει σε ένα μικρό δικό του σπίτι και όχι απλά σ’ ένα υπνοδωμάτιο.

5

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.