Τα πουφ επέστρεψαν στο καθιστικό!

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Τα πουφ για μία περίοδο θεωρούνταν κάπως ξεπερασμένα και ήταν από αυτά τα διακοσμητικά έπιπλα που συνήθως συναντούσαμε σε φοιτητικά σπίτια. Πλέον τα πουφ έχουν αποκτήσει περισσότερο στιλ και μπορούν άνετα να διακοσμήσουν ένα μοντέρνο σπίτι.

Πρόκειται για πολύ άνετα καθίσματα και χρησιμοποιούνται συνήθως αντί για πολυθρόνες γιατί πιάνουν λιγότερο χώρο - και είναι και πιο φτηνά. Συνήθως τα πουφ δίνουν πιο casual στιλ σε έναν χώρο εκτός κι αν επιλέξετε πιο κλασικά και σταθερά κομμάτια. Η μόδα προτάσσει να χρησιμοποιείτε πουφ από πιο σκληρά υλικά απ' ό,τι συνηθιζόταν παλαιότερα για να δένουν καλύτερα με το στιλ που έχουν συνήθως τα σαλόνια στις μέρες μας.

Πουφ με υφή Αν θέλετε να δώσετε στο σαλόνι σας χαρακτήρα μπορείτε να προσθέσετε πολλές διαφορετικές υφές στα έπιπλά σας. Σε αυτή την περίπτωση επιλέξτε γούνινα, μάλλινα ή δερμάτινα πουφ.

thehomeissue_pouf02

Τα λευκά ή μαύρα δερμάτινα πουφ ταιριάζουν σε ένα σπίτι με μοντέρνα διακόσμηση.

thehomeissue_pouf04

Δώστε χρώμα Αν έχετε επιλέξει μονόχρωμα έπιπλα και παλ αποχρώσεις στους τοίχους και στεναχωριέστε που δεν έχετε καθόλου χρώμα, τότε μην ανησυχείτε. Με την κατάλληλη επιλογή μαξιλαριών και πουφ μπορείτε να κάνετε ένα δωμάτιο να αποκτήσει χρώμα στο δευτερόλεπτο.

thehomeissue_pouf05

Δημιουργήστε μια ζεστή γωνιά Μπορείτε να επιλέξετε 3 μάλλινα πουφ σε διαφορετικά μεγέθη και να τα τοποθετήσετε δίπλα σε κάποιο παράθυρο ή μπροστά στο τζάκι δημιουργώντας μία τεχνητή γωνιά διαβάσματος και χαλάρωσης.

thehomeissue_pouf06

Πουφ με σχέδια Τα μοτίβα, τα γεωμετρικά σχέδια, τα φλοράλ, τα καρό είναι σχέδια που ταιριάζουν σε πουφ όταν το υπόλοιπο σαλόνι είναι σε ουδέτερους τόνους.

thehomeissue_pouf01

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.