HOME SWEET HOME

Ποια είναι τα πιο διαχρονικά χρώματα για το σπίτι;


4 Οκτωβρίου 2015

123-colour.jpg

Όσο περνάνε τα χρόνια όλο και περισσότερες αποχρώσεις ανακαλύπτονται και αυτό φυσικά μας γεμίζει ικανοποίηση γιατί το χρώμα υπάρχει στη ζωή μας και θέλουμε να το βλέπουμε να ανανεώνεται συνεχώς.

Πέρυσι το γκρεζ έκανε δυναμικά την εμφάνισή του στη διακόσμηση του σπιτιού μας και φέτος μαζί με άλλες αποχρώσεις, όπως αυτές του μπεζ, γκρι, πράσινου και χακί, έρχονται για να κυριαρχήσουν στη διακόσμηση των σπιτιών μας.

Κάποιοι τις αποκαλούν αποχρώσεις των αποξηραμένων βοτάνων κάποιοι άλλοι (πιο παραδοσιακοί) αποκαλούν αυτά τα χρώματα γήινα. Όπως και να τα πούμε, σημασία έχει πως φέτος αυτές οι 5 αποχρώσεις και οι συνδυασμοί τους ήρθαν για να μείνουν.

Παλ χακί Το απαλό χακί είναι από τα πιο δυνατά χρώματα που θα δούμε φέτος στη διακόσμηση των σπιτιών. Εμείς λατρεύουμε να το βλέπουμε να κυριαρχεί στους τοίχους.

thehomeissue_votana03

Έξτρα tip Επίσης, αυτό το χρώμα δείχνει υπέροχο μέσα σε κουζίνες γιατί ταιριάζει με το inox που υπάρχει σε αρκετές συσκευές καθώς και με ξύλινα έπιπλα και διακοσμητικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα βότανα για να ενισχύσετε τη διακόσμηση της κουζίνας σας πάνω σε αυτές τις αποχρώσεις.

Γκρεζ Το γκρεζ είναι μια μείξη γκρι και μπεζ και είναι ένα νέο χρώμα που μας έχει ξετρελάνει τους τελευταίους μήνες και φαίνεται να έχει ήδη κυριαρχήσει σε πολλά σπίτια. Το χρώμα αυτό ταιριάζει τόσο σε υπνοδωμάτια όσο και σε σαλόνια. Πρόκειται για μια απόχρωση που μπορεί εύκολα να «ντύσει» ολόκληρο το σπίτι σας.

Μίνιμαλ Όλες οι αποχρώσεις των αποξηραμένων βοτάνων έχουν ένα πλεονέκτημα. Ταιριάζουν πολύ στη minimal διακόσμηση η οποία μας αρέσει ιδιαίτερα. Δείτε για παράδειγμα την παρακάτω κουζίνα. Οι τοίχοι έχουν βαφτεί σε παλ γκρι αποχρώσεις, η διακόσμηση είναι μίνιμαλ και παρ'όλα αυτά ο χώρος δείχνει γεμάτος.

thehomeissue_votana05

Μπεζ Το μπεζ που είναι στη μόδα φέτος δεν έχει καμία σχέση με το μπεζ που ήταν στη μόδα πριν από λίγα χρόνια. Φέτος κυριαρχεί το πολύ απαλό μπεζ αλλά και το μπεζ που πλησιάζει άλλες αποχρώσεις, όπως αυτήν του γκρι ή του πράσινου.

beige

Πράσινο Πρόκειται για ένα χρώμα που αν και αρκετά έντονο είναι πολύ χαλαρωτικό και καταφέρνει να ηρεμεί το μυαλό και τις αισθήσεις. Είναι ίσως ένα από τα πιο αισιόδοξα χρώματα της διακόσμησης και φέτος θα το δείτε να κυριαρχεί σε πολλά σπίτια. Ακόμα και αν δεν το βάλετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας μπορείτε να προσθέσετε όμορφα φυτά και λουλούδια στο σπίτι σας που θα προσθέσουν κάτι από την αισιοδοξία αυτού του χρώματος.

thehomeissue_votana04

Γκρι Δεν υπάρχει πιο hot απόχρωση αυτή την περίοδο από το γκρι! Ύστερα από την ταινία 50 αποχρώσεις του γκρι, αυτό το χρώμα απέκτησε φανατικό κοινό. Λατρεύουμε να το βλέπουμε στο υπνοδωμάτιο αλλά και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Παίξτε με τις αποχρώσεις του δημιουργώντας ένα ουράνιο τόξο γκρι αποχρώσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.