HOME SWEET HOME

Πείτε ναι στο μαύρο


2 Νοεμβρίου 2015

Μπορεί να λατρεύετε το μαύρο για την γκαρνταρόμπα σας αλλά στη διακόσμηση του σπιτιού σας το κάνετε... στην άκρη; Ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε!

Η Coco Chanel το έκανε must για κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα και οι σχεδιαστές μόδας το λατρεύουν, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τους διακοσμητές που στη θέση του μαύρου αντιτάσσουν άλλα ουδέτερα χρώματα όπως το λευκό και το μπεζ.

Ενδεχομένως –κι όχι άδικα- κι εσείς να έχετε περιορίσει το μαύρο στα ενδότερα της ντουλάπας σας και να του έχετε επιβάλλει απαγορευτικό έξω από αυτήν μιας και νομίζετε ότι είναι μουντό, βαρύ κι... ασήκωτο και ταιριάζει μόνο σε γοτθικούς ναούς και κάστρα. Η «μαύρη» αλήθεια ωστόσο είναι άλλη: το μαύρο μπορεί να γίνει κομψό, αριστοκρατικό κι άκρως πολυτελές-αρκεί να το χρησιμοποιήσετε σωστά κι έξυπνα. Δεν μας πιστεύετε; Οι 5 ιδέες που σας παρουσιάζουμε παρακάτω θα σας πείσουν!

Δημιουργήστε αντιθέσεις Αν είστε φαν της πολυχρωμίας στα έπιπλα και τα διακοσμητικά αξεσουάρ, το μαύρο χρώμα στους τοίχους μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό φόντο για να τα αναδείξετε! Παράλληλα, θα χαρίσετε στο χώρο σας ένα εκλεπτυσμένο ύφος. Τολμήστε το, λοιπόν, ειδικά αν είστε λάτρεις της art deco. Αν σας αρέσει η art deco, τότε σίγουρα είστε φαν της γεωμετρίας! Πατήστε εδώ για να δείτε πώς θα την βάλετε σπίτι σας!

thehomeissue_blackpaint002

Μαύρος... χρυσός Όχι, δεν αναφερόμαστε στο πετρέλαιο, αλλά στον απίστευτα κομψό, αριστοκρατικό και διαχρονικό συνδυασμό του μαύρου με το χρυσό. Αν λοιπόν, έχετε πάρει την απόφαση να βάψετε το χώρο σας μαύρο, φροντίστε να τον φωτίσετε συνδυάζοντας το σκούρο χρώμα του χώρου με βάζα, φωτιστικά, κάδρα και πορτατίφ σε χρυσό χρώμα ή με χρυσές λεπτομέρειες. Αν δεν είστε φαν του χρυσού, μπορείτε απλά να συνδυάσετε το μαύρο με άλλα μεταλλικά χρώματα.

thehomeissue_blackpaint003

Κάτι να γυαλίζει Αν θέλετε να «απαλύνετε» την τραχιά όψη της μαύρης μπογιάς, δεν έχετε να προσπεράσετε τα ματ χρώματα και να επιλέξετε εκείνες που θα χαρίσουν στο χώρο σας γυαλιστερό look. Και μπορεί το γυαλιστερό φινίρισμα να μη χρησιμοποιείται τόσο στο βάψιμο των τοίχων και να απαιτεί περισσότερη προσοχή για να διατηρήσει άθικτο το χρώμα του, ωστόσο αυτό το ρίσκο αξίζει να το πάρετε. Εξάλλου, το αποτέλεσμα είναι απόλυτα εντυπωσιακό και δραματικό! Ποιος χώρος είναι ιδανικός για ένα τέτοιο πείραμα; Η κουζίνα και η τραπεζαρία σας.

thehomeissue_blackpaint004

Ανοίξτε το Αν το μαύρο σας πέφτει πολύ...έντονο, αλλά είστε φαν των σκούρων αποχρώσεων, δεν έχετε παρά να ψηφίσετε το σκούρο γκρι. Πέρα από ικανό και άξιο αντικαταστάτη του κλασικού μαύρου, το σκούρο γκρι δίνει μια ρουστίκ αίσθηση στο χώρο και, παράλληλα, του χαρίζει ζεστό και φιλόξενο αέρα. Ακόμα καλύτερα: συνδυάζεται εύκολα με πολλά χρώματα. Για να σπάσετε τη μονοτονία, συνδυάσετε το με λευκά, μπορντό και λάιμ έπιπλα και διακοσμητικά αξεσουάρ.

thehomeissue_blackpaint005

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.