HOME SWEET HOME

Quiz: Τι αποκαλύπτει για εσάς ο καναπές σας;


15 Νοεμβρίου 2015

Μπορεί να διατείνεστε ότι τον διαλέξατε γιατί είναι άνετος, ο καναπές όμως μαρτυρά πολλά για την προσωπικότητά σας.

Σίγουρα έχετε καναπέ στο σπίτι μας –άλλωστε, πού αλλού θα καθόσασταν για να δείτε τηλεόραση ή να χαλαρώσετε παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σας; Αυτό που σίγουρα δε γνωρίζατε είναι ότι ο καναπές σας, ακριβώς όπως τα αγαπημένα σας χρώματα, αποτελεί τον πιο σύντομο δρόμο για τις σκέψεις (και την καρδιά) σας! Ανεξάρτητα από το αν τον αποκτήσατε γιατί είναι άνετος, στιλάτος, design ή οικονομικός, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι αποκαλύπτει για την προσωπικοτητά σας το λατρεμένο αυτό έπιπλο!

Καναπές-ντιβάνι Ναι, πλέον μπορεί να τον αποκαλούμε «ανάκλιντρο» και να τον έχουμε πια συνδέσει επίσημα με τον Φρόιντ και την σχολή της ψυχανάλυσης, αλλά αυτό το είδος καναπέ δεν έχει πάψει να υπάρχει (ακόμα) στα σπίτια μας. Αν λοιπόν έχει κερδίσει μια θέση στο δικό σας, αυτό σημαίνει ότι είστε δραματικός τύπος. Και με αυτό δεν εννοούμε ότι σας αρέσει να φέρνετε την καταστροφή και να ζείτε τη ζωή σας στα άκρα αλλά, πιο απλά, ότι είστε φαν του διαχρονικού, κλασικού και... ακριβού στιλ και ότι είστε συνέχεια στο ψάξιμο γιατί απεχθάνεστε τα βαρετά και τα συνηθισμένα.

thehomeissue_couch002

Καναπές-γωνία Είστε πολυάσχολος, πρακτικός και κοινωνικός χαρακτήρας-κι αυτό μπορεί να αφορά τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική σας ζωή. Τι σημαίνει αυτό σε πρακτικό επίπεδο; Ότι όποτε έχετε λίγο χρόνο για χαλάρωση, έχετε ανάγκη από άπλετο χώρο και άνεση. Εξάλλου, αυτή η προσωπική ανάγκη σας οδήγησε στο να επιλέξετε ένα μεγάλο καναπέ στον οποίο όλοι οι καλοί...χωράνε!

thehomeissue_couch003

Διθέσιος καναπές Είστε τρυφερός και συντροφικός τύπος και λατρεύετε τα χάδια. Για αυτό άλλωστε διαλέξατε έναν καναπέ ο οποίος σας επιτρέπει να κουρνιάζετε δίπλα στο άλλο σας μισό όταν βλέπετε ταινία ή την αγαπημένη σας σειρά.

thehomeissue_couch004

Ο καναπές στον οποίο δεν κάθεται ΠΟΤΕ κανείς Οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας υπήρξαν φανατικοί υποστηρικτές αυτής της λογικής. Έξαλλου, το καθιστικό αποτελούσε για εκείνους περισσότερο χώρο δεξιώσεων παρά χώρο χαλάρωσης. Αν και εσείς ανήκετε στην κατηγορία αυτή, τότε είστε τελειομανής ως το κόκαλο και έχετε βρει την τέλεια θέση για κάθε αντικείμενο στο χώρο σας.

thehomeissue_couch005

Καναπές τύπου Chesterfield Πριν διαβάσετε τι αποκαλύπτει αυτός ο καναπές για την προσωπικότητά σας, σας παρακαλούμε να κοιτάξετε προσεκτικά τι φοράτε: Πέρλες; Σακάκι; Λευκό πουκάμισο με κολλαριστό γιακά; Αν κάποιο από τα παραπάνω αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινής γκαρνταρόμπας σας, τότε έχετε διαλέξει το κατάλληλο έπιπλο για το καθιστικό σας! Κι αυτό γιατί το γούστο σας είναι αριστοκρατικό, αρχοντικό και πολυτελές.

thehomeissue_couch006

Μεταχειρισμένος καναπές Έχετε κάνει την λιτότητα και την οικονομία σημαία σας και πιθανότητα να μη θυμάστε από πότε σας ανήκει ο καναπές στον οποίον γέρνετε το κορμί σας. Μπορεί να τον πήρατε δώρο από τη γιαγιά, τους γονείς σας ή κάποια αγγελία, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν τον προσέχετε ή ότι δε φροντίζετε για το στιλ του! Πιθανότατα, λοιπόν, να του αλλάζετε look με μαξιλάρια και ριχτάρια κάθε φορά που αλλάζουν οι... τάσεις.

thehomeissue_couch007

Ο design καναπές Αν τα μεταλλικά πόδια, τα άβολα μαξιλάρια και το καθαρό και προσεγμένο design αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα του καναπέ σας, τότε είστε αυτός ο στιλάτος και σούπερ μοδάτος τύπος που βάζει τον σχεδιασμό και την εικόνα πάνω από τη λειτουργικότητα και τη χρήση. Δε θα μας φαινόταν περίεργο αν, για παράδειγμα, ακόμα και όταν βγαίνετε για ένα χαλαρό περίπατο φοράτε τακούνια ή καστόρινα μοκασίνια. Και μη νομίζετε ότι θέλουμε να σας μειώσουμε: χωρίς εσάς η τέχνη και το design δεν θα πήγαιναν ποτέ μπροστά.

thehomeissue_couch008

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.