HOME SWEET HOME

Olive green: Το απόλυτο χρώμα της σεζόν


17 Νοεμβρίου 2015

Το πράσινο της ελιάς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα της σεζόν. Πρόκειται για μια απόχρωση που ήταν πολύ της μόδας τη δεκαετία του 60 και φέτος επιστρέφει δυναμικά.

Το συγκεκριμένο χρώμα φέτος κάνει την εμφάνισή του στους τοίχους, στα έπιπλα, στα διακοσμητικά του σπιτιού μας και μας αρέσει ιδιαίτερα γιατί συνδυάζεται εύκολα με πολλές αποχρώσεις.

Πράσινο στους τοίχους Παρατηρώντας μια ελιά μπορείτε να εντοπίσετε περισσότερες από μια αποχρώσεις. Το πράσινο που θα δούμε φέτος να κυριαρχεί στη διακόσμηση είναι το σκούρο χακί αλλά και η πιο παλ απόχρωσή του. Στους τοίχους δείχνουν υπέροχα και οι δύο αυτές αποχρώσεις. Αν στον χώρο σας έχετε ξύλινα έπιπλα και αντικείμενα τότε αυτή είναι η ιδανική απόχρωση για εσάς, για ένα ζεστό και ταυτόχρονα αριστοκρατικό αποτέλεσμα.

thehomeissue_elia02

Πράσινο με εκρού Ένας συνδυασμός που συναντάμε πολύ είναι το πράσινο της ελιάς με το εκρού. Πρόκειται για δύο αποχρώσεις που ταιριάζουν πολύ και δημιουργούν την τέλεια αντίθεση. Σε γενικές γραμμές το πράσινο της ελιάς είναι ένα χρώμα που συνδυάζεται με γήινες αποχρώσεις. Αν επιλέξετε σκούρο πράσινο στους τοίχους, τότε συνδυάστε το με πιο ανοιχτόχρωμα έπιπλα, ενώ αν προτιμήσετε παλ χρώματα στους τοίχους, συνδυάστε με πιο σκουρόχρωμα έπιπλα.

thehomeissue_elia04

Πράσινο στον έναν τοίχο Όταν σας αρέσει μία έντονη ή σκούρα απόχρωση τότε ένας τοίχος είναι αρκετός για να δώσει ένταση και στιλ στον χώρο σας. Βάψτε τον έναν τοίχο του σαλονιού σε πράσινο της ελιάς και επιλέξτε λευκό ή εκρού για τους υπόλοιπους τοίχους.

thehomeissue_elia05

Πράσινο στην κουζίνα Το πράσινο της ελιάς χρησιμοποιείται πάρα πολύ σαν χρώμα στα ντουλάπια της κουζίνας και συγκεκριμένα σε συνδυασμό με ένα πιο vintage-ρετρό στιλ.

thehomeissue_elia01

Στην κουζίνα της παρακάτω εικόνας το πράσινο της ελιάς χρησιμοποιείται σε τοίχους, πάγκους, ντουλάπια και πλακάκια και το αποτέλεσμα δεν δείχνει καθόλου φορτωμένο. Το χρώμα ισορροπεί στον χώρο με το μπεζ και το λευκό.

thehomeissue_elia03

Πράσινο στο μπάνιο Στο μπάνιο συναντάμε το πράσινο της ελιάς στους τοίχους αλλά και στη διακόσμηση. Συνδυάστε το πράσινο των τοίχων με λευκά έπιπλα και στοιχεία του ξύλου. Διακοσμήστε με πράσινες λεπτομέρειες για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

fa6

Διακόσμηση με ελιά Αν χρησιμοποιήσετε την απόχρωση της ελιάς για τους τοίχους σας τότε μην ξεχάσετε να διακοσμήσετε τον χώρο και με μικρές πραγματικές ελιές!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.