HOME SWEET HOME

Ποιες είναι οι νέες τάσεις στα χαλιά για φέτος το χειμώνα;


1 Δεκεμβρίου 2015

Αν δεν ξέρετε ακόμα τι να στρώσετε, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιες είναι οι τάσεις στα χαλιά για φέτος το χειμώνα.

Να στρώσετε ή να μην στρώσετε; Κι αν στρώσετε, με τι θα καλύψετε το δάπεδό του σπιτιού σας; Με χαλί, φλοκάτη ή μοκέτα; Να πείτε «ναι» σε μια ακριβή Μπουχάρα ή στην ανεπιτήδευτη ψάθα; Για να σας βοηθήσουμε να λύσετε αυτά τα μεγάλα διακοσμητικά διλήμματα, σας παρουσιάζουμε τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα χαλιά φέτος το χειμώνα.

Ιστορία μου, αμαρτία μου Τα χαλιά που έχουν μια ιδιαίτερη ιστορία πίσω από την κατασκευή τους ή αποτελούν οικογενειακά κειμήλια που περνούν από γενιά σε γενιά δε χάνουν ποτέ τη διαχρονικότητα τους. Επιπλέον, όσο ταλαιπωρημένα κι αν μοιάζουν, το «παρελθόν» τους χαρίζει μια αίσθηση πολυτέλειας-ειδικά αν πρόκειται για κειμήλια ή αν είναι φτιαγμένα από σπάνια ή ιδιαίτερα ξεχωριστά. Για να τα «ελαφρύνετε» από το βάρος της ιστορίας τους, πείτε «ναι» στο layering και συνδυάστε τα με μοκέτες και χαλιά σε μοντέρνες γραμμές και χρώματα ή αν είναι μικρά διακοσμήσετε με αυτά τα έπιπλά σας.

thehomeissue_rugtrends002

Δείτε τα όλα... μπλε! Το μπλε μπορεί να κυριαρχεί εδώ και χρόνια στα χρωματολόγια για μπογιές τοίχων αλλά, φέτος, έρχεται και στα χαλιά μας. Η απόχρωση που αναμένεται να κλέψει την παράσταση δεν είναι άλλη από το κλασικό μπλε το οποίο προσδίδει πολυτελή και glamorous χαρακτήρα σε κάθε χώρο και, παράλληλα, έχει χαλαρωτική επίδραση στην ψυχολογία μας. Δώστε βάθος στη διακόσμηση του χώρου σας, συνδυάζοντας το μπλε χρώμα του χαλιού με μοβ λεπτομέρειες. Αν πάλι είστε φαν των αντιθέσεων, τολμήστε τον κλασικό συνδυασμό του μαύρου με το μπλε. Δεν σας αρέσει το μπλε; Το σκούρο κίτρινο και το μπορντό μπορούν να αποτελέσουν μοντέρνους αντικαταστάτες του.

thehomeissue_rugtrends003

Δείξτε την τέχνη σας τώρα Για την ακρίβεια, δε χρειάζεται καν να τη βάλετε στους τοίχους του σπιτιού σας, αλλά να την στρώσετε στο δάπεδο. Τα χαλιά και οι μοκέτες με έντονα και ιδιαίτερα σχέδια παραμένουν και φέτος στη μόδα. Από τα αφηρημένα μοτίβα μέχρι τα φλοράλ, αυτά τα χαλιά είναι άκρως εντυπωσιακά, ενώ προσθέτουν οπτικό ενδιαφέρον και δραματικό τόνο σε μοντέρνους και μίνιμαλ χώρους. Έχετε ασπρόμαυρο σαλόνι; Μάθετε εδώ τι χαλί μπορείτε να στρώσετε!

thehomeissue_rugtrends004

Ευκλείδιο θεώρημα Τα χαλιά με γεωμετρικά μοτίβα, φινιρίσματα ή υφή μεταμορφώνουν απόλυτα το χώρο στον οποίο μπαίνουν χαρίζοντάς του ενέργεια χωρίς να του αφαιρούν πόντους σοβαρότητας. Κι αν φοβάστε να αντικρίσετε τόση γεωμετρία στο καθιστικό σας, δεν έχετε παρά να το τολμήσετε στην κουζίνα, το χολ ή το μπάνιο σας!

thehomeissue_rugtrends006

Φυσικά, φυσικά... υλικά Τα χαλιά από φυσικά υλικά (π.χ. ψάθα, γιούτα, κάνναβη, σιζάλ) χαρίζουν στο χώρο σας ένα γήινο και εξωτικό αέρα.

thehomeissue_rugtrends005

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.