HOME SWEET HOME

DIY Ιδέες για όμορφες χριστουγεννιάτικες γωνιές στο σπίτι


13 Δεκεμβρίου 2015

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε υπέροχες ιδέες διακόσμησης για κάθε γωνιά του σπιτιού σας. Με ελάχιστα χρήματα, πολύ διάθεση και φαντασία νιώστε τα Χριστούγεννα με τους πιο όμορφους τρόπους.

Μπάλες Οι μπάλες δεν είναι χρήσιμες μόνο για το στολισμό του δέντρου. Κάποιες ιδιαίτερες μπάλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο γενικότερο στολισμό του σπιτιού.

Κόψτε λωρίδες από ύφασμα και κολλήστε τις γύρω-γύρω σε μπάλα από φελιζόλ ή κολλήστε χάντρες από κάποιο παλιό κολιέ. Έτσι θα μεταμορφώσετε στο λεπτό σούπερ οικονομικές μπάλες δημιουργώντας τα πιο όμορφα στολίδια.

thehomeissue_stolidi

Μια άλλη ιδέα είναι να δημιουργήσετε μικρά βαζάκια από μπάλες. Αφαιρέστε την συρμάτινη θηλιά της μπάλας και βάλτε στην τρύπα μικρά κλαδάκια και φύλλα. Με αυτά μπορείτε να διακοσμήσετε γωνιές στο σπίτι σας ή και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Φροντίστε μόνο να μην είναι στρογγυλές οι μπάλες σας για να μπορούν να στέκονται.

thehomeissue_stolidi02

Φωτισμός Μπορείτε να κάνετε χριστουγεννιάτικο και σούπερ γιορτινό ακόμα και τον φωτισμό του σπιτιού σας. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να πάρετε ένα φαναράκι και να βάλετε μέσα σε αυτό μπάλες και φωτάκια. Δεν είναι μια υπέροχη και οικονομική διακοσμητική πρόταση;

thehomeissue_stolidi03

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι Για το στόλισμα του εορταστικού τραπεζιού βάλτε μπάλες σε ποτήρια κρασιού. Τοποθετείστε τα ανάποδα μαζί με τις μπάλες και στον πάτο του ποτηριού βάλτε ρεσώ. Φωτίστε ρομαντικά το χριστουγεννιάτικο δείπνο με μια πολύ πρωτότυπη ιδέα και εντυπωσιάστε. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και αντί για μπάλες να βάλετε πολύχρωμα ζαχαρωτά.

thehomeissue_stolidi16

Κεριά Τα κεριά είναι βασικό στοιχείο της διακόσμησης όλες τις εποχές. Κυρίως όμως στις γιορτές η φλόγα τους δημιουργεί ένα μυστήριο και μια ζεστασιά. Πάρτε διάφανα φθηνά βάζα ή βάζα παλιά από τρόφιμα, βάλτε στο κέντρο ένα απλό λευκό κερί, και ρίξτε γύρω-γύρω, καλαμπόκι, φουντούκια, ψεύτικο χιόνι, και καρπούς από γκι. Βάλτε τη φαντασία σας και δημιουργήστε πρωτότυπα κεριά για όλους τους χώρους.

thehomeissue_stolidi06

Μια άλλη ιδέα είναι να βάλετε ένα ρόδι σε ένα δοχείο, να το διακοσμήσετε γύρω-γύρω με πράσινα φύλλα ή ένα κόκκινο στεφανάκι και στην κορυφή του να στηρίξετε ένα κερί.

thehomeissue_stolidi07

Συνθέσεις Σε οποιαδήποτε σύνθεση κάνετε μην ξεχνάτε να προσθέτετε αποξηραμένα φρούτα σε ροδέλες. Πάρτε αποξηραμένα φρούτα, πασπαλίστε τα με κανέλα ή γαρύφαλλο σε σκόνη και ψήστε τα στο φούρνο μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Με αυτά μπορείτε να φτιάξετε στολίδια για το δέντρο, γιρλάντες ή να τα προσθέσετε σε συνθέσεις με κεριά και κουκουνάρια. Με αυτόν τον τρόπο θα γεμίσετε το σπίτι σας όμορφες μυρωδιές.

thehomeissue_stolidi09

Υπνοδωμάτιο Για να δημιουργήσετε ένα μαγικό τοπίο στο δωμάτιό σας και να νιώσετε τα Χριστούγεννα όπως θέλετε, δημιουργήστε μια κουρτίνα χιονιού πάνω από το κρεβάτι σας ή το κρεβάτι των παιδιών σας. Περνώντας σε κομμάτια πετονιάς μικρά και μεγάλα μπαλάκια από βαμβάκι θα δημιουργήσετε μια μοναδική ατμόσφαιρα.

thehomeissue_stolidi10

Γιρλάντες με λωρίδες υφάσματος Κάντε με βελόνα και χοντρή κλωστή κατά μήκος ένα χειροποίητο πρόχειρο γαζί και σουρώστε.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.