HOME SWEET HOME

Mύρισε Χριστούγεννα: 3 φυσικοί τρόποι να αρωματίσετε το σπίτι


20 Δεκεμβρίου 2015

Μύρισαν Χριστούγεννα; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να χωρέσετε αυτές τις γιορτές το άρωμά τους στο σπίτι σας εύκολα και οικολογικά!

Οι επιστήμονες το λένε χρόνια: ξεχνάμε πιο δύσκολα τις μυρωδιές με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή, και τείνουμε να τις συνδέουμε με συγκεκριμένα άτομα και χώρους. Καθώς, λοιπόν, ετοιμάζεστε να υποδεχτείτε τα φετινά Χριστούγεννα, σας προτείνουμε 3 φυσικούς και οικολογικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να δώσετε στο σπίτι σας ξεχωριστό και, κυρίως, αξέχαστο άρωμα γιορτής.

Προσάναμμα με κανέλα και δεντρολίβανο Θα χρειαστείτε 450 γραμμάρια κερί μέλισσας, 12 φύλλα δάφνης, 6 στικ κανέλας κομμένα στη μέση, 2 φλ. μικρά κουκουνάρια, 1 κ.σ. γαρύφαλλο, 2 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο, 30 εκατοστά φιτίλι, 12 φόρμες και θήκες για ατομικά κέικ. Αρχικά, εφαρμόστε τις θήκες στα φορμάκια και γεμίστε τις με τα μυρωδικά. Τοποθετείτε το φιτίλι (υπολογίστε περίπου 4 εκ. ανά φόρμα). Στη συνέχεια, λιώστε το κερί και το μοιράστε -όσο είναι ζεστό- στις φόρμες, χωρίς να τις γεμίσετε μέχρι πάνω. Αφήστε τα προσανάμματα να κρυώσουν προτού τα αφαιρέσετε από τις φόρμες τους.

thehomeissue_giortes

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε Ρίξτε το προσάναμμα στο αναμμένο τζάκι. Ενώ τα ξερά φύλλα και το κουκουνάρι θα καίγονται στη φωτιά, το σπίτι σας θα πλημμυρίσει με τη μυρωδιά της κανέλας και του δεντρολίβανου.

Simmer Pot με κανέλα, μήλο και πορτοκάλι Θα χρειαστείτε μερικές φλούδες μήλου και πορτοκαλιού, λίγα στικ κανέλας και γαρύφαλλο. Βράστε νερό σε μία κατσαρόλα και ρίξτε μέσα τις φλούδες και τα μυρωδικά. Βράστε το μείγμα για 4-5 λεπτά και, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν, προσθέτοντας νερό κάθε 30 λεπτά. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία δύο φορές μέχρι, τελικά, τα υλικά να «πιουν» τα υγρά τους.

simmer pot

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε Αφήστε το simmer pot να βράσει λίγες ώρες προτού υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας. Η διακριτική μυρωδιά του θα γεμίσει όλο το σπίτι, ενώ θα παραμείνει στον χώρο για αρκετή ώρα.

Ποτ πουρί Θα χρειαστείτε μερικά στικ κανέλας, αποξηραμένα φύλλα δάφνης, 4-5 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισου, ένα πορτοκάλι και ένα μήλο. Κόψτε το πορτοκάλι και το μήλο σε λεπτές φέτες. Τοποθετήστε τις σ' ένα ταψί και τις ψήστε τις στον φούρνο σε δυνατή φωτιά μέχρι να αποκτήσουν τραγανή όψη. Όσο τα φρούτα είναι ζεστά, τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο δοχείο, το σφραγίζετε και το αφήνετε κλειστό για τουλάχιστον 24 ώρες.

thehomeissue_natural002

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.