HOME SWEET HOME

Πως να κάνετε την κουζίνα να δείχνει ομορφότερη σε 5 μόλις λεπτά


26 Μαρτίου 2016

Capture-3.jpg

Κατά καιρούς σας έχουμε μιλήσει για διάφορα σημεία της κουζίνας που αν τακτοποιηθούν σωστά μπορεί ο χώρος σας να δείξει μεγαλύτερος και πιο όμορφος. Σήμερα θα σας μιλήσουμε για ένα ακόμα τέτοιο σημείο που αν το τακτοποιήσετε με τον σωστό τρόπο θα βελτιώσετε κατά πολύ την όψη της κουζίνας σας.

Ποιο είναι αυτό το σημείο; Το ψυγείο σας και ο χώρος γύρω και πάνω από αυτό.

thehomeissue_kitchen06

Μπροστά και πλάι από το ψυγείο

Αφαιρέστε όλα τα μαγνητάκια Μπορεί το ψυγείο να αποτελεί ένα βολικό μέρος για να βάζετε μανγητάκια, σημειώσεις, προσκλητήρια και πολλά σουβενίρ, αλλά με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζετε κατά πολύ τη διακόσμηση του χώρου σας. Τοποθετήστε καλύτερα έναν πίνακα σε κάποια γωνία της κουζίνας ή στον τοίχο, για να βάζετε εκεί όλες τις σημειώσεις και ειδοποιήσεις που δεν θέλετε να ξεχάσετε.

thehomeissue_kitchen07

Αν πάλι θέλετε να έχετε όλες τις σημειώσεις και τις λίστες με τα ψώνια πάνω στο ψυγείο, επιλέξτε τουλάχιστον μαγνητάκια σε ίδιες αποχρώσεις και ίδια σημειωματάρια ώστε να φαίνεται πιο ομοιόμορφη η εικόνα του ψυγείου σας.

thehomeissue_kitchen055

Σκεφτείτε, επίσης, να βάψετε το ψυγείο σας με μπογιά μαυροπίνακα ώστε να γράφετε καθημερινά τα ψώνια της εβδομάδας αλλά και το μενού που θα επιλέξετε για την επόμενη εβδομάδα. Έτσι όλη η οικογένεια θα γνωρίζει το φαγητό της κάθε ημέρας με αποτέλεσμα να μην αντιστέκεται στα πάντα ανεπιθύμητα φασολάκια που εμφανίστηκαν στο πιάτο από το πουθενά. Με λίγα λόγια, δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις.

thehomeissue_kitchen031

Τip Αν έχετε μανία με την οργάνωση τότε μπορείτε να βρείτε ένα σημείο μέσα στο σπίτι που μπορείτε να το μετατρέψετε σε γωνιά οργάνωσης. Πάρτε ως υπόδειγμα την παρακάτω εικόνα και βάλτε τη ζωή σας σε τάξη.

thehomeissue_kitchen04

Πάνω από το ψυγείο Σε πολλά σπίτια πλέον δεν υπάρχει χώρος πάνω από το ψυγείο γιατί συνήθως είναι εντοιχισμένο. Για όσους από εσάς το ψυγείο είναι ανεξάρτητο, δώστε ιδιαίτερη έμφαση στο τι θα τοποθετήσετε πάνω από αυτό. Μην γεμίζετε τον χώρο με βιβλία μαγειρικής, κούτες και κουζινικά σκεύη που δεν χρησιμοποιείτε και συνηθίζετε να πετάτε χωρίς τάξη πάνω στο ψυγείο. Η καλύτερη ιδέα είναι να τοποθετήσετε έξτρα ράφια ή και ένα ντουλαπάκι για να αποθηκεύετε εκεί τα πράγματά σας με απόλυτη τάξη και συμμετρία.

thehomeissue_kitchen08

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.