HOME SWEET HOME

5 εύκολα tips για να μειώσετε τα έξοδα του μήνα


28 Μαρτίου 2016

IMG_5753.jpg

Αναμφίβολα συγκαταλέγομαι στους υπερκαταναλωτικούς ανθρώπους. Πλέον το έχω αντιληφθεί αφού μου έχει στοιχίσει ακριβά. Λέγοντας αυτό εννοώ ότι πρόσφατα αποφάσισα να αυτονομηθεί και να κάνω τη δική προσπάθεια για να “κρατήσω το δικό μου σπιτικό”, μόνη μου.

Μπαίνοντας για πρώτη φορά στη διαδικασία να σημειώσω τα έξοδα του μήνα, κατέληξα στο γεγονός ότι οι καθημερινές σπατάλες σε μικροπράγματα είναι αυτές που τα εκτοξεύουν στα ύψη και με βγάζουν εκτός budget. Ξεκίνησα λοιπόν να φτιάχνω λίστα για το supermarket, να περπατώ αρκετά, να χρησιμοποιώ τα μέσα και να αφήνω για λίγο το αυτοκίνητο να “ξεκουράζεται”. Αφού ξεκίνησα αυτή τη διαδικασία, σκέφτηκα να συνηθίσω να σκέφτομαι “πράσινα” σε σχέση με την κατανάλωση ρεύματος και νερού.

Για να είμαι όμως πιο συγκεκριμένη θα σας απαριθμήσω τα 5 πιο εύκολα tips που με βοήθησαν να μειώσω τα μηνιαία μου έξοδα και να αποταμιεύσω ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Μη φανταστείτε κανένα τεράστιο ποσό, αλλά για μένα που έμενα χωρίς λεφτά πριν τελειώσει ο μήνας είναι κάτι παραπάνω από παρήγορο να έχω αυτά τα λεφτά στην άκρη.

IMG_5753

  1. Πάω στο supermarket με λίστα και φροντίζω να μην ξεφεύγω. Προφανώς προσέχω και τα προϊόντα που βάζω στο καλάθι μου. Προσπαθώ να ακολουθώ το moto “Value for money” και να επιλέγω προϊόντα σε τιμές που έχουν όμως απόδοση στη χρήση τους και ανταποκρίνονται στην αξία τους. Τρανό παράδειγμα είναι το υγρό πιάτων, το οποίο χρησιμοποιώ αρκετά, αφού δεν μ’ αρέσει να μένουν πράγματα στο νεροχύτη. Κατέληξα λοιπό στο Fairy, το οποίο διαρκεί 2 φορές περισσότερο από τα άλλα. Επιπλέον –επειδή είμαι λίγο περίεργη με τις μυρωδιές- μου αρέσει όπως μυρίζει και φυσικά είναι πολύ εύκολο στη χρήση αφού καθαρίζει καλά τα πιάτα και δεν αφήνει μυρωδιές από φαγητό.
  2. Έχω αποφασίσει να μαγειρεύω στο σπίτι και να παίρνω το φαγητό μου μαζί στη δουλειά. Συνήθιζα να παραγγέλνω σχεδόν καθημερινά απ’ έξω με αποτέλεσμα να ξοδεύω αρκετά και να παίρνω κιλά! Τώρα τρώω έξω μία φορά την εβδομάδα!
  3. Είχα συνηθίσει να κυκλοφορώ με το αυτοκίνητο και μόνο. Μετά από πολύ σκέψη πίεσα τον εαυτό μου να περπατά. Ξεκίνησα να το κάνω το Σαββατοκύριακο για να δοκιμάσω τις αντοχές και την ώρα που χρειάζομαι για να πάω στη δουλειά με περπάτημα και τα μέσα. Αφού το τσέκαρα 2 φορές, αποφάσισα να το υιοθετήσω για περισσότερες από τις μισές μέρες της εβδομάδας.IMG_5751
  4. Δεν αφήνω τη βρύση ανοιχτή χωρίς λόγο, όπως για παράδειγμα έκανα όταν έπλενα τα δόντια μου και φροντίζω να μην αφήνω ανοιχτά φώτα και ηλεκτρικές συσκευές στην πρίζα χωρίς λόγο. Επιπλέον, όταν πλένω τα πιάτα καταναλώνω λιγότερο νερό αφού χρησιμοποιώ το Fairy, οπότε η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο εύκολη και οικονομική. Ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις άμεσα, όταν έρχονται οι λογαριασμοί στο τέλος του μήνα και ενώ έχεις υπολογίσει περισσότερα δίνεις λιγότερα, νιώθεις πολύ καλά, πιστέψτε με!
  5. Μείωσα τις φορές που πάω κομμωτήριο και κάνω μανικιούρ. Όπως ξέρετε αυτά είναι πάγια έξοδα σε έναν μηνιαίο γυναικείο προϋπολογισμό και πολύ συχνά σε βγάζουν εκτός budget. Βρήκα τον τρόπο να χτενίζω μόνη μου τα μαλλιά μου στο σπίτι και αποφάσισα να κάνω μόνη μου την ανανέωση στο μανικιούρ.

Αυτή είναι η δική μου μέθοδος για να εξοικονομώ χρήματα. Εσείς πότε σκέφτεστε να αρχίστε – αν δεν το έχετε ήδη κάνει; Ξεκινήστε με το Fairy και δείτε αμέσως της διαφορά.