HOME SWEET HOME

Tips για πιο ζεστό σπίτι χωρίς θέρμανση


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

3 Νοεμβρίου 2016

boho-k-living-ka.jpg

Αν οι κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα σας τρομάζουν, διότι δεν ξέρετε πώς να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό, μην ανησυχείτε πια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, που θα σας εξασφαλίσουν ένα ζεστό και χουχουλιάρικο περιβάλλον, ακόμα και χωρίς θέρμανση, αναμμένα καλοριφέρ ή τζάκι.

Χαλιά 

Τοποθετήστε χαλιά ή μοκέτα σε κάθε χώρο του σπιτιού, όπως το υπνοδωμάτιο, το καθιστικό και την κουζίνα. Θα αποτρέπουν την απώλεια θερμότητας μέσω του πατώματος, θα κάνουν τον χώρο να μοιάζει οπτικά πιο ζεστός, ενώ παράλληλα θα σας επιτρέπουν να περπατάτε σε ένα ζεστό και απαλό πάτωμα.

tips-warm-1

Σφραγίστε τις πόρτες 

Ελέγξτε γύρω από το πλαίσιο της πόρτας, αλλά και κάτω από αυτήν, μήπως εισέρχεται ο εξωτερικός κρύος αέρας. Τοποθετήστε στον πάτο της πόρτας αεροστόπ, για μόνωση και εξοικονόμηση ενέργειας και αποφύγετε, έτσι, την απώλεια του ζεστού αέρα.

Κλείστε τις κουρτίνες

Το πρωί, αν έχει ήλιο, φροντίστε να ανοίξετε τις κουρτίνες, μιας και το φυσικό φως του ήλιου θα σας προσφέρει πολύ ζέστη σε μια κρύα μέρα. Όταν, όμως, βραδιάσει και πέσει ο ήλιος είναι πολύ βασικό να κλείσετε τις κουρτίνες. Η θερμότητα που αποκτήσατε το πρωί θα «δραπετεύσει» από το σπίτι σας με τον ίδιο τρόπο που εισήλθε, μέσα από τα παράθυρα. Γι’ αυτό καλύψτε τα με κουρτίνες με βαρύ, χοντρό ύφασμα που θα παγιδέψουν την ζέστη στον χώρο σας.

Κλείστε τα αχρησιμοποίητα δωμάτια

Η κλειστή πόρτα θα αποτελέσει το εμπόδιο ανάμεσα στον χώρο που σας ενδιαφέρει να παραμείνει ζεστός και στον χώρο που δεν χρησιμοποιείτε. Ο ζεστός αέρας δεν θα μπορεί να ξεφύγει τόσο εύκολα, κάτι το οποίο μειώνει τις πιθανότητες απώλειας θερμότητας.

Μετά το ψήσιμο, αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή

Κάθε φορά που μαγειρεύετε στον φούρνο, μόλις το φαγητό σας είναι έτοιμο, κλείνετε τον φούρνο σας και αφήνετε την πόρτα του ανοιχτή για λίγα λεπτά. Όλος αυτός ο καυτός αέρας θα ζεσταίνει την κουζίνα σας.

tips-warm-6

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Εκμεταλλευτείτε το ζεστό νερό για να ζεστάνετε και ολόκληρο το σπίτι. Εκτός από το γεγονός ότι θα χαλαρώσετε και θα ζεσταθείτε μέσα στο ντους, αν αφήσετε την πόρτα ανοιχτή, ο ζεστός αέρας θα ταξιδέψει σε όλο το σπίτι, δημιουργώντας τις ιδανικές θερμοκρασίες στο περιβάλλον γύρω σας.

Φανελένια σεντόνια

Για έναν άνετο ύπνο, κατά τον οποίο δεν θα τρέμετε από το κρύο, θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι ζεστά, χοντρά, φανελένια σεντόνια και ένα παχύ πάπλωμα.

Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε, δείτε περισσότερα στο www.spirossoulis.com– the home issue.

[gallery-712274]