HOME SWEET HOME

Οικονομικές και πρωτότυπες ιδέες για διακόσμηση γύρω από το τζάκι


29 Νοεμβρίου 2016

fireplace-n.jpg

Δημιουργήστε έναν κήπο 

Ένα στεφάνι, μερικά γλαστράκια και ένα σιδερένιο κάγκελο για φόντο είναι ό,τι πρέπει για να διακοσμήσετε το τζάκι σας εναλλακτικά και πρωτότυπα. Επειδή ο χώρος πάνω από το τζάκι ζεσταίνετε αρκετά προτιμήστε φυτά που αντέχουν στη ζέστη. Μπορείτε να βρείτε τα κατάλληλα φυτά ρωτώντας σε κάποιο ανθοπωλείο ή φυτώριο.

Καθρέφτες 

Διακοσμήστε τον τοίχο πάνω από το τζάκι με μια gallery από καθρέφτες. Βάλτε πάνω στο τζάκι μερικά βαζάκια με πολύχρωμα λουλούδια για να ζωντανέψετε το χώρο σας.

Έργο τέχνης

 Ένας μεγάλος πίνακας και δύο χρυσά βαζάκια δίνουν πολύ στιλ στο τζάκι σας και του προσθέτουν πολυτέλεια. Οι πίνακες με τοπία δένουν όμορφα με το τζάκι ενώ οι πιο μοντέρνοι πίνακες του δίνουν πιο σοφιστικέ στιλ.

Σχεδιάστε ένα ρολόι 

Βάλτε πάνω από το τζάκι ένα αληθινό ρολόι ή σχεδιάστε μόνοι σας ένα ψεύτικο. Μερικά κηροπήγια και 2-3 βιβλία θα δώσουν ακόμα περισσότερο στιλ σε αυτό το σημείο του σπιτιού.

Κόντρα χρώμα 

Είτε είναι πέτρινο το τζάκι σας είτε από τούβλο, μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε κάποιο χρώμα που κάνει αντίθεση. Για παράδειγμα, στην παρακάτω εικόνα, το τζάκι της φωτογραφίας είναι πέτρινο και έχει συνδυαστεί με γκρι-πετρόλ χρώμα στον τοίχο δίνοντας πιο μοντέρνο στιλ σε όλο το σαλόνι.

Καθρέφτης πάνω στον καθρέφτη 

Μια ακόμα ιδέα που είδαμε και αγαπήσαμε είναι ο καθρέφτης πάνω σε καθρέφτη. Ντύστε όλο τον τοίχο πάνω από το τζάκι με καθρέφτη και τοποθετήστε από πάνω έναν μικρότερο.

Βάλτε λευκό πάνω σε λευκό 

Μια ωραία ιδέα (ειδικά αν το τζάκι σας είναι λευκό) είναι να διακοσμήσετε σε λευκές αποχρώσεις τον χώρο πάνω από το τζάκι για μια πιο μίνιμαλ αισθητική. Προσθέστε εάν θέλετε ένα γυάλινο βάζο με φθινοπωρινά φύλλα (αληθινά ή ψεύτικα) για να δώσετε μια πινελιά χρώματος.

Πινελιές χρώματος Ένα διακοσμητικό σε έντονη απόχρωση πάνω από το τζάκι και μια ανθοδέσμη σε παρόμοια απόχρωση πάνω στο τραπέζι του σαλονιού αρκούν για να δώσετε μια όμορφη χρωματική πινελιά στο χώρο σας.

Color block 

Βάψτε τον τοίχο πάνω από το τζάκι σε διαφορετική απόχρωση από το υπόλοιπο σαλόνι για να δημιουργήστε το color blocking effect που είναι τόσο στη μόδα τελευταία. Μάθετε εδώ τι ακριβώς είναι το color blocking.

Διακοσμήστε μπροστά από το τζάκι 

Αφού τελειώσετε με τον τοίχο που είναι πάνω από το τζάκι, ασχολεηθείτε με το χώρο που βρίσκεται μπροστά από αυτό. Βάλτε μια όμορφη πολυθρόνα δίπλα ακριβώς από το τζάκι και διακοσμήστε με μαξιλαράκια και ζεστά ριχτάρια.

Παστέλ αποχρώσεις 

Οι παστέλ αποχρώσεις ταιριάζουν υπέροχα σε ένα χώρο με τζάκι και συνδυάζονται όμορφα με χρυσές λεπτομέρειες. Ένα κάδρο, σαν αυτό της εικόνας, μερικά χρυσά βάζα που μπορείτε και μόνοι σας να φτιάξετε βάφοντας απλά γυάλινα βάζα με λίγο χρυσό σπρέι, ένα βάζο με λουλούδια θα δώσουν ζωντάνια και χρώμα σε όλο το σαλόνι.

Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε, δείτε περισσότερα στο www.spirossoulis.com -the home issue.

[gallery-715847]