HOME SWEET HOME

Φτιάξτε ένα ατμοσφαιρικό και φιλόξενο υπνοδωμάτιο σε 6 βήματα


14 Ιανουαρίου 2017

cozyroomsix-i.jpg

Μες στα σεντόνια 

Τα λευκά σεντόνια χαρίζουν σε κάθε υπνοδωμάτιο μιας αίσθηση καθαριότητας, φιλοξενίας και ζεστασιάς μιας και θυμίζουν... μανούλα! Για να σπάσετε, ωστόσο, τη μονοτονία και την ψυχρότητα του λευκού, σας προτείνουμε να προτιμήσετε λευκά σεντόνια και παπλωματοθήκες μικρές διακριτικές χρωματιστές λεπτομέρειες– κι αυτό ισχύει ακόμα κι αν είστε φαν της μίνιμαλ και της βιομηχανικής διακόσμησης.

Δείτε μοτίβα 

Τα καρό μοτίβα επιστρέφουν φέτος το χειμώνα δυναμικά στη διακόσμηση και δεν έχετε κανένα λόγο να πείτε «όχι» στη ρουστίκ ζεστασιά και θαλπωρή που εκπέμπουν. Από τις κουβέρτες και τα χαλιά μέχρι τις κουρτίνες, υπάρχουν άπειροι τρόποι για να ανοίξετε την πόρτα του υπνοδωματίου σας στο καρό.

Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο 

Μόνο που με τη λέξη «παράδεισος» εννοούμε το υπνοδωμάτιό σας. Το ξύλο χαρίζει σε κάθε χώρο μια γήινη και ρουστίκ νότα με αποτέλεσμα να τον κάνει πιο φιλόξενο και ζεστό. Θέλετε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να το διακοσμήσετε; Οι επιλογές είναι αμέτρητες: επιτραπέζια φωτιστικά με ξύλινες λεπτομέρειες, κάδρα, κομοδίνα, κορνίζες, σεντούκια, κουτιά ή πίνακες από ξύλο.

Τραβήξτε το από τα μαλλιά 

Προφανώς, δεν εννοούμε να υποπέσετε σε διακοσμητικές υπερβολές αλλά αναφερόμαστε στα μάλλινα αξεσουάρ –και συγκεκριμένα στα ριχτάρια- που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας πιο ζεστό και φιλόξενο. Προτιμήστε ουδέτερα και γήινα χρώματα για ένα βαθιά χαλαρωτικό και ρομαντικό αποτέλεσμα. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να βάλετε φέτος στο τελείωμα του κρεβατιού σας μια φλοκάτη που είναι και πάρα πολύ της μόδας.

Επί... κεφαλής 

Τα κεφαλάρια, και ειδικά τα υφασμάτινα, έχουν την μοναδική ιδιότητα να προσθέτουν πόντους κομψότητας, πολυτέλειας και άνεσης σε κάθε υπνοδωμάτιο και εμείς σας προτείνουμε να προσθέσετε και στο δικό σας κρεβάτι.

Βάλτε ταπετσαρία 

Μια όμορφη, «ζεστή» ταπετσαρία, με όμορφα σχέδια και μοτίβα μπορεί να κάνει το υπνοδωμάτιό σας να δείχνει πολύ πιο όμορφο και cosy. Μάλιστα μια όμορφη ταπετσαρία σίγουρα θα δώσει χαρακτήρα στο δωμάτιό σας.

Φυσικά ένα υπνοδωμάτιο μπορεί να δείξει αμέσως πιο ζεστό με μια αλλαγή στο χρώμα των τοίχων. Χρώματα, όπως το πορτοκαλί, το κόκκινο, το κίτρινο και οι γήινες αποχρώσεις μπορούν να κάνουν ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο να δείχνει πιο ζεστό και οικείο.

Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε, δείτε περισσότερα στο www.spirossoulis.com -the home issue.

[gallery- 716116]